




Десерт з шампанського і полуниці універсальний. Його не обов'язково готувати для якогось святкового приводу. Желе має яскравий смак шампанського та ягідну кислинку. Можна брати й інші фрукти, все крім ананаса і ківі. В них є кислота, яка заважає желатину робити правильну консистенцію.
Інгредієнти:
Шампанське — 300 мл.
Желатин — 6 листків
Ягоди — 100 г.
Приготування:
В невеликій кількості шампанського замочіть желатин (листовий потрібно порізати). Беріть стільки, скільки вказано на упаковці.
Поки він розмокає, готуємо ягоди: миємо й ріжемо великі.
Ставимо сотейник з желатином на плиту і на повільному вогні тримаємо, поки він не розтопиться.
Не потрібно кип'ятити, тільки дочекатися, поки желатин зникне і рідина стане однорідною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торт із ароматом бергамоту перемащують лаймовим кремом
Знімаємо з плити і заливаємо решту холодного шампанського. Перемішуємо. І переливаємо в склянку з носиком (можна залишити в сотейнику).
Акуратно наливаємо майже доверху рідину по формах. Далі кладемо ягоди і доливаємо при необхідності рідину.
Полуниці спливають на поверхню тому зверху накриваєм лопаткою. Так ягода зафіксується в потрібному положенні.
Так ставимо желе в холодильник на 3-4 години, ідеально на ніч.
Щоб вийняти - просто кладемо на 5-10 секунд формочку в чашку з гарячою водою, а потім перевертаємо формочку на тарілку.
Коментарі