четвер, 29 липня 2021 02:28

Як приготувати пшеничний хліб з буряком і беконом: рецепт від Клопотенка

Як приготувати пшеничний хліб з буряком і беконом: рецепт від Клопотенка
Клопотенко розкрив рецепт апетитної випічки. Фото: Євген Клопотенко/ facebook

Шеф-кухар та кулінарний блогер Євген Клопотенко розповів, як приготувати ароматний хліб. Класичний рецепт вдосконалив оригінальною начинкою із запеченого буряка та бекону.

"Мене часто запитують, як спекти пшеничний хліб. Скажу, що варіантів є достатньо багато, зараз розповім про один з них. Бо що може бути краще за окраєць свіжоспеченого хліба із тарілкою ароматного борщу? Мабуть, нічого. Ви здивуєтеся, як бекон та запечений буряк можуть покращити смак та аромат хліба. Повірте, цей швидкий рецепт хліба – це щось неймовірне", - сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 500 г,

мода - 300 мл,

дріжджі - 10 г,

цукор - 1 ч. л.,

сіль - 1 ч. л.,

буряк - 150 г,

бекон - 100 г,

олія - для змащування рук та миски.

Приготування:

Буряк ретельно вимити та обгорнути фольгою. Запекти в духовці при 180 градусах 1-1,5 години. Охолодити очистити та нарізати дрібним кубиком. Подрібнити бекон кубиком та обсмажити на пательні без олії до золотавої скоринки, приблизно 5 хвилин. Борошно об'єднати з сіллю, дріжджами та цукром. Влити воду та замісити еластичне тісто. Вмішати буряк та бекон. Сформувати з тіста кулю та перекласти в миску, попередньо змащену олією. Залишити в теплому місці під рушником на годину, щоб тісто підійшло та збільшилося в об'ємі у два-три рази. Обім'яти тісто та сформувати хліб у вигляді кульки. Покласти обережно на деко з пергаментом і трішки присипати борошном. Залишити на 30 хвилин. Випікати при 200 градусах протягом 5 хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів та пекти ще 30 хвилин. Після того, як випічка охолоне, зберігати в прохолодному місці або у холодильнику, загорнутим у паперовий пакет. Термін придатності не більше 2 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковитий бургер: як приготувати ідеальну котлету

Рулет з вишнями - десерт, який пахне бабусиними руками та дитинством. Хоча й на перший погляд здається, ніби приготувати такий самий просто, насправді ж, є певні хитрощі, які треба знати. Особливо, коли доводиться працювати із дріжджовим тістом.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати пшеничний хліб з буряком і беконом: рецепт від Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути