Від правильного розморожування залежить смак страви. Тому важливо зробити все правильно.
Кулінар Євген Клопотенко розказав, як розморожувати готові страви.
Кращим варіантом буде перекласти контейнер чи герметичний пакет з готовою замороженою їжею з морозильної камери до холодильника. Вона буде поступово розморожуватися і це не вплине на смакові якості.
Якщо вам потрібно розморозити лише частину їжі, яка знаходиться в ємності, перекладіть її на тарілку, накрийте харчовою плівкою, щоб не увібралися запахи і так само поставте в холодильник до повного розморожування.
Якщо вам потрібно скористатися швидким способом розморожування, готову заморожену їжу перекладіть у форму для запікання та ставте в розігріту до 100 градусів духовку. Але зауважте, у цьому випадку ви отримаєте більш суху страву через вплив високої температури.
Які продукти не заморожують взагалі
Є продукти, які взагалі не рекомендованого заморожувати, ба навіть більше, взагалі не рекомендовано додавати у страви, які ви плануєте відправити у морозильну камеру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо, риба, сир чи овочі: які продукти не можна заморожувати
Це такі водянисті овочі, як картопля, кабачки, огірки. Не варто класти в морозилку і щойно приготовані теплі продукти. Спочатку їх потрібно потримати при кімнатній температурі, а тоді ще деякий час в холодильнику, і лише тоді в класти у морозильну камеру.
На зиму краще заготовляти сирі качани кукурудзи. Варити її перед заморожуванням немає сенсу.
Чим більше вологи, тим гірше продукт зберігається, каже шеф-кухар Євген Клопотенко. Кулінар дав поради, як правильно заморозити кукурудзу.
Коментарі