Новорічний стіл - це не просто набір страв, а справжній символ наступного року. За східним календарем, господинею 2025 року стане Дерев'яна Змія.
Щоб зустріти рік із гармонією та залучити удачу, важливо врахувати вподобання цього знака. Є продукти й страви, які можуть "не сподобатися" Змії та символічно відштовхнути успіх. Підкажемо, чого варто уникати на святковому столі.
Напівфабрикати. Змія категорично проти напівфабрикатів, таких як заморожені пельмені, котлети чи готові страви з магазину. Вона цінує страви, приготовані вручну, зі свіжих інгредієнтів. Замініть готові продукти домашніми варениками або запіканками, у які ви вкладете душу.
Бобові культури. Хоча бобові (фасоля, нут, сочевиця) багаті на поживні речовини, вони створюють відчуття важкості. Змія, яка уособлює легкість і витонченість, не оцінить такі "грубі" страви. Краще надати перевагу овочевим салатам або легким гарнірам.
Торти з жирним кремом. Тяжкі кремові торти надто калорійні для витонченої натури символу року. Вони перевантажують травлення і створюють відчуття перенасичення. Оберіть легші десерти: фруктові салати, желе або ніжні муси.
Калорійні та жирні страви. Змії не до вподоби важкі страви на кшталт жирних м'ясних рагу чи майонезних салатів. Натомість акцентуйте увагу на легкій рибі, запеченій курці або овочевих стравах із мінімумом жиру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три новорічних страви нашвидкуруч для тих, хто допізна на роботі
Страви з заморожених продуктів. Заморожені продукти, як і напівфабрикати, втрачають свою свіжість, а отже, не відповідають вимогам символу року. Готуйте з найсвіжіших інгредієнтів, щоб стіл викликав повагу Змії.
Копченості. Копчені окости, ковбаси та подібні продукти з насиченим смаком і великою кількістю спецій сприймаються як занадто агресивні для символу року. Краще замінити їх запеченим м'ясом із травами або іншими легкими м'ясними стравами.
Якщо хочете здивувати гостей оригінальними святковими закусками, то ці канапе на шпажках у формі ялинки стануть яскравою прикрасою вашого новорічного столу.
Ця ідея поєднує простоту приготування з ефектним виглядом.
Коментарі