Італійці називають галушки - ньокі. Їх готують із картоплі і борошна. Подають із соусами чи сметаною.
"Смачне картопляне тісто - це коли відчуваєш смак картоплі, а не борошна, тому чим його менше, тим краще. Тому для приготування ньокі, запечіть картоплю у фользі. Бо чим більш волога картопля, тим більше борошна ви додасте", - розповіла Gazeta.ua Тетян Троян зі Львова.
Для приготування використовуйте цільнозернове борошно.
Інгредієнти:
Картопля - 3 шт;
Гарбуз - 150 г;
Олія - 2 ст.л;
Борошно
Гриби (на ваш вибір) - 300 г;
Цибуля - 2 зубчика;
Зелень;
Сіль, перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні крекери готують з кунжутом
Приготування:
Почистіть картоплю і гарбуз. Наріжте їх великими шматками, заправте спеціями і запікайте у фользі до готовності. З готових овочів зробіть пюре, додайте олію і починайте замішувати тісто. Борошно всипте стільки, скільки поглине маса.
Лісові гриби потрібно відварити. Якщо печериці - обсмажити з цибулею до готовності. Ньокі наріжте шматочками 1-1,5 см. Проваріть у кип'яченій воді 3-4 хв. Вони мають збільшитись в об'ємі.
Готові ньокі перекладіть на сковорідку до грибів. Додайте часник і багато зелені. Можна додати вершки чи сметану і тушкуйте ще 2-3 хв. Дайте охолонути і можна подавати на стіл.
Магазинні солодощі можна замінити десертним хлібом. Його можна випікати з горішками, ягодами, злаковими і прянощами. Зберігають хліб у холодильнику не більше 5 днів.
Коментарі