Молочні коктейлі – хороший варіант для поживного сніданку. Їх кухарі перш за все радять тим, хто веде активний спосіб життя і з самого ранку багато рухається. Такі коктейлі зазвичай поживні і дають багато енергії.
Кілька варіантів молочних коктейлів пропонують приготувати кухарі київської пекарні-кондитерської "Волконський".
"Всі коктейлі готують буквально за лічені хвилини" - кажуть у кафе.
Класичний молочний коктейль із бананом
Інгредієнти:
Молоко – 1 велика склянка
Банан – 1-2 штуки
Лід – кілька кубиків (за бажанням)
Фруктовий сироп – за смаком
Порада: Краще не додавати у коктейль цукру (його радять їсти якомога менше). Але якщо дуже хочеться солодкого, можна додати 1-2 чайні ложки цукру або меду перед збиванням маси.
За бажанням у коктейль можна додати й інші фрукти. Але найкорисніше – ягоди. Гарна традиція замість приготування варення із великою кількістю цукру – заморожувати свіжі ягоди. Тоді матимете їх практично свіжими в будь-який період зими.
Приготування:
Почистити від шкірки і дрібно нарізати. Змішати у блендері з молоком до стану дрібних шматочків.
Покласти банани у склянку блендеру. Залити до них молоко. Починати збивати.
Зупинити збивання, залити до маси сироп. За бажанням – додати лід і цукор. Продовжувати збивати всю масу до однорідності.
Розлити коктейль по склянках: такої кількості складників вистачить на чотири порції.
Молочний коктейль із ягодами і бананом
Інгредієнти:
Банан – 1-2 штуки
Розморожена полуниця – 1 склянка
Розморожена чорниця – третина склянки
Молоко – 1 склянка
Приготування:
Банани почистити від шкірки, порізати крупними шматочками і закласти у склянку блендеру.
Полуницю засипати до банану.
Чорницю промити. Змішати всі ягоди у блендері. Збивати до однорідності, розлити по склянках.
Порада: Банани варто брати тільки спілі, адже зелені плоди містять у складі багато крохмалю і мають в'яжучий смак.
Якщо полюбляєте солодке, спершу коктейль можна спробувати на смак. І тоді за бажанням влити сиропу, трошки цукру або краще - меду.
Коктейль варто пити відразу ж: найкраще він смакує свіжим, одразу після приготування. Якщо ж він трохи постоїть у склянці, то почне темнішати і потроху окислятися.
Коментарі