Класичний торт "Наполеон" можна приготувати без випікання коржів.
Їх можна замінити печивом з листкового тіста "Вушка", які продають у магазині на вагу. Беріть підсмажені, вони смачніші.
Це ідеальний рецепт на час блекаутів, коли вимикатимуть світло. Такий торт можна приготувати всього за 15 хвилин. А щоб добре був просочений, розрізати бажано вже наступного дня.
Gazeta.ua розповість, як приготувати неймовірно смачний десерт у випадку відключень електроенергії або якщо немає духовки.
Торта "Наполеон" з печивом "Вушка"
Інгредієнти
1 кг печива "Вушка";
1,5 л. молока;
250 г цукру;
6 ст. л. борошна;
4-5 яєць;
ванільний цукор - 1 пакетик
Як приготувати
У невеликій ємності яйця збийте з цукром та ванільним цукром. Додайте борошно. Добре вимішайте, щоб вийшла однорідна суміш.
В цей час на плиту поставте гріти молоко у каструлі з товстим дном, щоб під час заварювання крему, він не підгорів. Інакше зіпсується смак усього торта. Доведіть молоко майже до кипіння, щоб не було пінки.
Половину молока цівкою влийте у яєчну суміш, постійно помішуючи.
Одразу яєчно-молочну суміш цівкою лийте у каструлю з молоком. При цьому швидко перемішуйте по дну, щоб не підгорів крем. За хвилину крем почне густіти. Зніміть з плити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піца за 15 хвилин підкорила мережу: як приготувати ідеальну закуску
Зазвичай торт перемащуємо охолодженим кремом. А вушка потрібно перемащувати гарячим.
Форму беріть краще роз'ємну. Коли у ній будете викладати торт, перший шар треба викласти печиво, кожне змочене у крем. Другий шар - уже не потрібно вмочувати у крем. Просто змащуйте кремом шарами.
Сформований торт полити кремом, який залишився. Як тільки торт охолоне, помістіть в холодильник на 12 годин для просочення.
Такий крем можна приготувати заздалегідь і тримати в холодильнику, на випадок вимкнення світла, якщо немає можливості перемастити гарячим.
Тртик можна зробити різної висоти. Якщо не хочете сильно високий – візьміть неглибоку форму, якщо потрібен великий – використовуйте форму відповідного розміру.
Багет чудово підходить для приготування закусок. Домашній м'який всередині та хрусткий ззовні багет – справжня знахідка для господинь.
Для приготування такої випічки потрібно не так багато часу та ресурсів. Достатньо просто знати правильний рецепт.
Коментарі