




Ідеальний спосіб розпочати день - це ситні канапки з домашніми намазками, які дарують аромат лісу та саду.
Спробуйте три осінні ідеї, якими ділиться Gazeta.ua. Ці канапки прості у приготування і не потребують багато інгредієнтів. Багатий смак зроблять ці канапки фаворитом осінніх сніданків.
Канапка з сиром та в'яленими томатами

Інгредієнти:
2 скибочки хліба (цільнозернового або чіабати)
2-3 в'ялені томати в олії
2-3 скибочки сиру - моцарела, сулугуні, бринза або крем-сир)
трішки оливкової олії
листочок базиліку або рукола (за бажанням)
дрібка сушеного орегано
Приготування: підсушіть хліб у тостері або на сухій сковороді до легкої скоринки. На гарячий хліб викладіть сир, щоб він трохи розтанув.
Додайте нарізані в'ялені томати та полийте кількома краплями олії, у якій вони зберігалися. Посипте орегано й прикрасьте зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна намазка, яку полюблять всі: рецепт для бутербродів та млинців
Паштет з сочевиці та грибів

Інгредієнти:
червона сочевиця - 100 г
сіль - 0.5 ч.л
вода - 200 г
печериці - 250 г
цибуля - 1 маленька
часник - 2 зубчики
олія для смаження
сіль, перець, тимʼян
гірчиця у зернах - 1 ст.л.
куркума - 1/4 ч.л.
копчена паприка - 1/4 ч.л.
Приготування. Сочевицю заливаємо водою, солимо та варимо до готовності (вся вода має уві братися), охолоджуємо.
Гриби (дрібно нарізані) смажимо на олії, додаємо мілко нарізані цибулю та часник, тимʼян, сіль, перець та смажимо 5-7 хвилин на невисокому вогні. Охолоджуємо.
Перебиваємо разом зварену сочевицю, смажені гриби, гірчицю, куркуму та копчену паприку.
Куштуємо, намащуючи на хліб чи багет.
Переглянути цей допис в Instagram
Бабагануш

Інгредієнти:
баклажан - 1 шт
часник - 1 гол.
тимʼян
сіль
оливкова олія - 2 ст.л. + 20 грам
коріандр - 1/4 ч.л.
кмин - 1/4 ч.л.
кунжут - 2 ст.л.
копчена паприка
насіння гарбуза
Приготування: Баклажан проколюємо вилкою та запікаємо у фользі з часником, тимʼяном, сіллю та оливковою олією при 180ʼ ≈ 40 хвилин. Щойно спечений баклажан загортаємо у плівку та залишаємо на 10-15 хвилин.
Часник, підсмажений кунжут, коріандр та кмин перетираємо. Додаємо до ароматної маси мʼякуш баклажана, 20 гр олії, сіль та перебиваємо блендером. Для кращої текстури можна перетерти через сито.
Подаємо з грінками, посипаємо копченою паприкою, кунжутом, насінням гарбуза, сіллю та поливаємо оливковою олією.
Переглянути цей допис в Instagram
Швидкий і корисний сніданок можна створити буквально за хвилини. Приготуємо смачну намазку на хліб з авокадо, де він є основним продуктом.
Йдеться про гуакамоле - неймовірно смачний мексиканський соус. Він завоював популярність у всьому світі, і в останні роки мода на нього прийшла і в Україну.
Коментарі