В морозну погоду зігрітися можна не тільки чашкою чаю, а й теплим вином. Глінтвейн є традиційним зимовим напоєм у країнах Європи. Його можна варити по-різному. Смак напою залежить від спецій та якості вина. З сухого вина буде глінтвейн різкішим, а з напівсолодкого - солодший.
"У сезон холодів завжди гріюся глінтвейном, — каже киянка Світлана Данчук. — Виходить солодкий напій від якого трохи хмеліє голова. Аромат спецій та сушених фруктів розслабляє після робочого дня".
Інгредієнти:
150 мл води
150 г цукру
1 л червоного вина
3-4 бутони гвоздики
4 горошини духмяного перцю
2 палички кориці
2 сушені груші
5 кружалець яблук
Приготування:
Змішати воду та цукор. Довести до кипіння. Налити червоне вино.
Додати гвоздику, духмяний перець та дві палички кориці, перемішати.
Нагріти напій, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню й кинути сушені груші та яблука.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яблука в чорній карамелі дозрівають в морозилці
На склянку надіти шматок лимона чи апельсина. Це зробить напій ароматнішим.
Готовий глінтвейн п'ю не одразу. Спеції повинні "віддати" свої аромати. Настоювати 10 хвилин.
Коментарі