Фінські коржики є ідеальним перекусом. Вони ситні та легкі. Їх можна мастити вершковим маслом, поєднувати з сиро, ковбасою та овочами або просто їсти з першими стравами. Інгредієнти для цих простих і дуже смачних коржиків знайдуться на кожній кухні. Найкраще їсти їх теплими замість хліба.
Інгредієнти:
Картопляне пюре - 300 г
Борошно - 150 г
Олія - 30 мл
Яйце - 1 шт.
Сіль - 1/2 ч. л.
Приготування:
Відваріть картоплю в підсоленій воді. Воду злити, а картопля потовкти в пюре. Охолоджене пюре посолити і додати яйце.
Додати борошно і вимісити тісто. Якщо воно буде липким, можна помастити руки олією.
Тісто має набиратися на ложку і не бути занадто щільним.
Посипати стіл борошном і сформувати 6-7 кульок. Обкачати їх у борошні і притиснути, зробивши коржі.
Перенести їх на деко, застелене пергаментним папером.
Зробити часті проколи виделкою. Помастити зверху оливковою олією і випікати в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці.
Читайте також: У їстівні шашки з вершкового сиру додають ароматну салямі
Подавати теплими з вершковим маслом, сметаною і улюбленими намазками.
Коментарі