Ірина Голосинюк, 66 років, із райцентру Радивилів на Рівненщині ще студенткою вичитала в старій польській кулінарній книзі рецепт виготовлення фігурок їжачків з котлетного фаршу.
"Півкілограма жирної свинини та цибулину перемелюю на м'ясорубці. Додаю одне яйце та дві скибки розмоченого в молоці батона. Усе добре розмішую з двома щіпками меленого перцю та чайною ложкою солі, - пояснює Ірина Голосинюк. – З цього фаршу ліплю їжачків. Спершу роблю кульки, а потім формую носик. Очі – з перчинок, а голочки з сирої вермішелі. Найліпше для цього брати спагеті".
Господиня запікає півгодини фігурки їжачків у духовці при температурі 180-200 градусів.
"Прийшли до внуків на гостини діти й думали, що бабуся запекла справжніх їжаків. Довго не наважувалися їх скуштувати. Правда, потім так сподобалася страва, що за вуха не можна було відтягнути", - тішиться Ірина Голосинюк.
Коментарі
3