
Для приготування вершкового торта-чизкейку не потрібно використовувати духовку, але важливо мати холодильник.
Такий чизкейк готується півгодини без желатину та яєць, пише ukr.media.
Інгредієнти для основи:
Печиво за типом крекер (шоколадне) — 250 гр.;
Вершкове масло — 120 гр.
Для крему:
Крем-сир (як Філадельфія) — 450 гр.;
Цукрова пудра — 50 гр. (2,5 ст. л.)
Білий шоколад — 280 гр. (3,5 плитки);
Вершки жирні 33% — 400 гр.
Для прикрас:
Білий шоколад — 40-50 гр.
Як приготувати
Печиво подрібніть у крихту, змішайте з розтопленим вершковим маслом. Утрамбуйте дно форми крихтою за допомогою склянки. Форма — 18 см. Відправте в холодильник, поки готуєте крем.
Вершковий сир змішайте із цукровою пудрою. Розтопіть білий шоколад, збийте вінчиком разом із крем-сиром.
Окремо збийте холодні жирні вершки до стійкої піни. З'єднайте дві вершкові маси разом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний для чизкейків: популярний сир можна приготувати із замороженого кефіру
Перекладіть поверх крихти з печива. Вирівняйте верх.
Присипте нарізаним білим шоколадом для прикраси. Відправте у холодильник на стабілізацію на ніч (8 годин).
Переможниця 3-го сезону "Майстер шефа" і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська поділилася рецептом чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва - один із найпопулярніших десертів у світі.
Каже, "пращуром" сучасного чизкейку пригощали навіть учасників Олімпійських ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія в цього десерту. І запам'ятайте лайфхак. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання - і все.
Коментарі