Формула смачної кави - хороша питна вода і зерна сорту "Арабіка". У домашніх умовах можна приготувати чашку ароматного напою. Достатньо знати кілька хитрощів.
"Рекомендую вибирати кави свіжого обжарювання і світлого стилю обсмажування категорії Spaciality. Це важливо для приготування смачної чашки кави", - розповідає Gazeta.ua київський шеф-бариста Іван Пеньора.
Приготування:
1. Щоб отримати смачний напій вдома, достатньо взяти чашку об'ємом 250-300 мл. Змолоти зерна бажано перед приготуванням.
2. Насипати 3 чайні ложки меленої кави. Помол повинен бути великим. Він призначений для заварювання в кружці або френч пресі.
3. Важливо, аби вода була якісною - 250 г.
4. Близько 4 хв. треба заварювати каву. Температура води повинна бути 93-95°С. Кава має настоюватися, а не запарюватися. Накривати чашку чимось не слід.
5. Ламаємо кірку, що утворилася на поверхні. Занурюємо ложку на половину та розмішуємо за годинниковою стрілкою. Через 10-15 сек. знімаємо залишки кави з поверхні і даємо ще трохи часу, аби залишки кави на поверхні осіли і температура знизилася до 55-60°С.
Якщо хочете кави без її залишків, потрібна воронка V60-02 і фільтри.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені придумали каву з брокколі
Словацькі вчені створили безбарвну каву. Вона не залишає слідів на одязі та зубах. Прозорий напій нагадує воду. Але він містить кофеїн і справжні зерна арабіки. Комплект з 2 пляшок безбарвної кави коштує 5,99 фунтів стерлінгів.
Коментарі