
Шоколадний торт "Мілка" є вишуканим десертом. У ньому хоч і всього два коржі, але він виходить високим. Усе через те, що крем там суфлейний і виглядає, ніби додалося ще два коржі. Цей торт точно відрізняється від решти і за смаком, і за виглядом. Ніжна текстура тіста ідеально поєднується із повітряним кремом.
Інгредієнти:
4 яйця
4 ст л цукру
4 ст л з гіркою борошна
1 ч л порошку для випічки
3 ст л какао
4 ст л гарячої води
Для крему:
670 мл молока
70 г крохмалю
2,5 ст л цукру
70 г. білого шоколаду
170 г. вершкового масла (кімнатної температури)
100 г. цукрової пудри
Шоколадна помадка:
140 г. молочного шоколаду (краще використовувати половину молочного та чорного шоколаду)
3 ст. л. молока
2,5 ст. л. цукру .
100 г. вершкового масла
Приготування:
Збити яйця з цукром до пухкої маси. Спочатку білки окремо, і тільки потім додати цукор і яєчні жовтки.
Змішати борошно з розпушувачем і какао, поступово просіяти до яєць, злегка помішуючи ложкою. В кінці додати воду і знову перемішати.
Розділити тісто на дві рівні частини і перекласти в роз'ємні форми діаметром 20 см, застелені пергаментним папером (на дні).
Випікати близько 15 хвилин при температурі 180 ° градусів. Після випічки бісквіт залишити у формі 10 хвилин. Далі ножем відокремити від країв форми, зняти пергаментний папір і дати повністю охолонути.
Змішати 100 мл молока з цукром і крохмалем. Іншу частину молока (570 мл) помістити в каструлю, додати розламаний білий шоколад і поставити на вогонь, часто помішуючи.
Потім зменшити вогонь, влити суміш борошна, постійно помішуючи. Нагріти, поки маса не загусне (до консистенції пудингу). Зняти з вогню і охолодити (іноді помішуючи).
Збити вершкове масло з цукром, поступово додати пудинг і збивати до отримання однорідної крему.
З'єднати всі інгредієнти для помадки і помістити миску на водяну баню, розтопити ретельно перемішуючи. Остудити (але вона повинна залишатися в рідкому стані).
Помістити один бісквіт назад в роз'ємну форму і нанести половину крему і охолодити в холодильнику.
Читайте також: Ніжний торт "Корівка" має карамельний присмак
Залити половиною шоколадної глазурі, накрити другим бісквітом. Намастити іншим кремом і знову залити решту шоколадною помадкою (якщо занадто густа, розтопити в гарячій воді).
Готовий торт охолодити протягом кількох годин. Нарізати ножем, змоченим у гарячій воді.
Коментарі