На 8 Березня хочеться створити святковий настрій. Це можна зробити не тільки квітами, а й солодощами.
Ми зібрали трійку смачних, але легких у приготуванні десертах. Наприклад, повітряний шоколадний мус з ваніллю, ніжну панна котту з полуничним желе та персиково-сметанне желе.
Вони знадобляться для тих, хто шукає подарунки в останній момент.
Панна котта з полуницею
Інгредієнти:
Для вершкового желе:
Вершки 20% – 400 мл
Порошковий желатин – 1 ст. л.
Цукор – 70 г
Молоко – 100 мл
Для полуничного желе:
Полуниця – 200 г
Цукор – 50 г
Желатин – 2 ч. л.
Полуниця або м'ята – для прикраси
Приготування:
Желатин залити 4 ст. л. холодної води і залишити на 5 хв. Вершки і молоко влити в невелику каструлю, додати цукор. Довести до кипіння, зняти з вогню і налити суміш в миску з желатином і розмішати до розчинення. Розлити суміш у чотири келихи. Дати охолонути до кімнатної температури і відправити в холодильник на 3 год.
Приготувати полуничне желе. Желатин залити 2 ст. л. води і дати набрякнути протягом 5 хв. Полуницю покласти в каструлю, додати цукор і 3 ст. л. води. Варити, помішуючи, до розчинення цукру. Збити ягоди в пюре за допомогою блендера. Влити гаряче пюре в миску з желатином і розмішати до повного розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури.
Вилити полуничну масу поверх панна котти і поставити в холодильник.
Шоколадний мус
Інгредієнти:
Чорний шоколад – 120 г
Вершкове масло – 30 г
Міцна кава – 2 ст. л.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 60 г
Ванільний екстракт – 1/2 ч. л.
Вершки – 120 мл
Приготування:
Скласти в миску шоколад і вершкове масло, додати каву. Розтопити все в мікрохвильовій печі і перемішати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Дати охолонути протягом декількох хвилин.
Додати в шоколадну суміш яєчні жовтки і перемішати. Збити яєчні білки до появи піни. Додати половину цукру і збити до міцних піків. Відкласти в сторону.
В окремій мисці збити холодні вершки, додавши цукор і ванільний екстракт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 8 березня "кішечкам" столичного зоопарку готують вечірку зі смаколиками
Дістати шоколадну суміш з холодильника і вмішати кілька ложок збитих білків, щоб розм'якшити масу.
Потім додати решту білків і акуратно перемішати рухами від низу до верху.
Додати збиті вершки і ще раз перемішати. Викласти шоколадний мус в шість креманок. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, щоб десерт охолов.
Прикрасити шоколадний мус ягодами, тертим шоколадом або додатковою порцією збитих вершків.
Персиковий десерт з желе і збитими вершками
Інгредієнти:
Консервовані персики – 480 мл
Персиковий сік
1 упаковка порошкового персикового желе
Для крему:
Вершки 35% – 200 мл
Сметана – 200 мл
Цукор – 3 ст. л.
1 пакет згущувача для вершків
Приготування:
Консервовані персики витягти з сиропу і нарізати дрібними кубиками, помістити на дно склянок.
Сироп від персиків змішати з персиковим соком, щоб вийшло 300 мл. Прогріти і додати порошкове персикове желе. Перемішати, залити персики і поставити в холодильник, щоб желе застигло.
Для крему змішати вершки, сметану, цукор і загущувач для вершків. Збити. Викласти крем поверх желе. За бажанням прикрасити десерт шматочками персиків, тертим шоколадом, горіхами або гранолою.
Єлизавета Глінська порадила приготувати весняний салат з буряка. Він легкий у виконанні і вітамінний. Для його приготування вам потрібно кілька хвилин, якщо завчасно зварити столовий буряк.
Його смак збагатить сир фета та кедрові горіхи.
Коментарі