Черемша - весняна зелень, яка містить більше вітаміну С, ніж лимони та ківі. Її можна знайти лише кілька тижнів на рік. Вона гарно поєднується з м'ясом, яйцями і навіть рибою. З нею готують салати, рулети, холодні і гарячі закуски.
Салат з черемші, яєць і редиски
Промити і просушити 10 стебел черемші і стебло зеленого салату. Порізати їх та дві редиски. Все змішати і заправити по столовй ложці оливкової олії і бальзамічного оцту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві "русалчині" бутерброди прикрашають морськими зірками
Одне варене яйце порізати кружечками і викласти на салат при подачі. Посипати кунжутом.
Картопляний суп з беконом і черемшею
Почистити три великих картоплини. Залити їх у каструлі водою і поставити варитися. Тим часом, в глибокій сковороді обсмажити порізану невелику цибулину і пучок черемші. Як тільки цибуля стане м'якою і злегка золотистою, зняти сковороду з вогню.
Коли картопля буде готова, злити з неї воду і разом з цибулею і черемшею перекласти в блендер. Додати трохи вершків, сіль-перець за смаком і включити на турборежим. При подачі посипати дрібно порізаними черемшею і бекон.
М'ясо з черемшею
150 грам курятини або свинини порізати соломкою. Перекласти на сковороду, накрити кришкою і залишити на повільному вогні, щоб пустила сік. Через 15-20 хвилин, коли вода випарується, додати 10 грам вершкового масла і крупно нарізану черемшу. Обсмажити на великому вогні.
Коли м'ясо підрум'яниться налити вершки, щоб вони наполовину покрили м'ясо. Посолити і накрити кришкою. Залишити на повільному вогні поки вершки не загустіють.
Коментарі