
"Цезар" - популярна страва північноамериканської кухні. Традиційно готують із грінками, яйцями, листям салату, куркою та соусом. Та смак не припиняють вдосконалювати донині. Курку замінюють рибою та морепродуктами. Через що салат набуває нових гастрономічних фарб.
Класичний "Цезар"
Інгредієнти:
салату романо – 1 шт.
пармезан – 100 г
куряче філе – 2 шт.
сіль, мелений чорний перець - за смаком
Для заправки:
філе анчоуса – 4 шт.
яйце – 1 шт.
діжонська гірчиця – 2 ст. л.
білий винний оцет – 1 ст. л.
вустерський соус – 1 ч. л.
сіль – 1/2 ч. л.
перець – дрібка
соняшникова олія – 150 мл
оливкова олія – 100 мл
Для крутонів:
чіабата – 1 шт.
олія – 50 мл
часник – 1 зуб.
сіль - за смаком
Приготування:
Куряче філе запекти в духовці й нарізати тонкими смужками. Для заправки змішати в блендері яйце, очищений часник, анчоуси, винний оцет, діжонську гірчицю, сіль, цукор, перець і оливкову олію. Збити до отримання однорідної маси. Додати соняшникову олію, збити в густу емульсію. Для сухариків чіабату нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати олію з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олійною сумішшю, добре перемішати й запекти впродовж 5 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Половину пармезану натерти на дрібній тертці. Решту сиру натерти великими пелюстками. Листя салату помити та обсушити. За бажанням зелень можна замочити в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Крупно порвати салат руками. Зібрати салат, полити заправкою, прикрасити за смаком.
"Цезар" з креветками
Інгредієнти:
креветки – 100 г
салат Айсберг – 50 г
сир пармезан тертий – 20 г
хліб білий підсушений – 60 г
соус "Цезар" – 15 мл
оливкова олія – 15 мл
сіль – за смаком
лимонний фреш – 5 мл
Приготування:
Листя салату добре промити і просушити, порвати руками на середні шматочки й приправити соусом. Викласти на тарілку салатне листя і ще раз злегка приправити їх соусом, посипати тертим пармезаном. Зверху викласти креветки, приправити лимонним фрешем. Прикрасити грінками.
Салат "Цезар" з лососем
Інгредієнти:
салат айсберг – за смаком
слабосолоний лосось – 80 г
помідори чері – 3 шт.
часникові сухарики з білого хліба – 30 г
тертий пармезан – 40 г
салатна заправка "Цезар" – 1 шт.
Приготування:
Салат розібрати на листя і нарвати руками на невеликі шматочки. Рибу нарізати довільними скибочками, помідори - на чотири частини. Змішати салатне листя, рибу і помідори із заправкою за смаком, викласти на тарілку. Додати сухарики й посипати тертим сиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три літні супи, які освіжають і заряджають енергією
Страви італійської кухні набувають все більшої популярності серед українців. Вони мають вишуканий вигляд, але готуються просто. Смак італійської кухні не сплутаєш з жодним іншим. Для самих італійців їжа – це свято життя. За трапезою вони можуть поводити години, насолоджуючись кожною стравою. Тут можна спробувати багато інших страв, крім пасти та піци, перед якими важко встояти.
Коментарі