Соковите та ароматне м'ясо підходить як для святкового столу, так і для буденного. На приготування цієї смачної страви не потрібно витрачати багато сил та часу. Просто м'ясо завчасно замаринувати у квасі. Він карамелізує буженину і вона стане пікантною завдяки поєднанню ще часнику та гвоздики.
Інгредієнти:
Свинина (шматок з невеликим шаром жирку) - 800-1000 г
Квас - 0,5 л
Цибуля - 1 шт.
Лавровий лист - 3-4 шт.
Гвоздика - 7-10 зірочок
Запашний перець - 7-10 горошин
Чорний перець - 7-10 горошин
Часник - 1 головка
Сіль за смаком
Приготування:
Маринувати м'ясо потрібно 1-2 доби.
У керамічний посуд покласти шматок свинини. Додати кільця цибулі, лавровий лист, гвоздику, запашний і чорний перець.
Залити квасом, закрити кришкою і поставити в холодне місце.
Через добу м'ясо вийняти з маринаду,забрати цибулю і спеції.
Потім верх з жирком надрізати в вигляді решітки. Натерти сумішшю подрібненого часнику і солі.
Покласти в форму для запікання.
До м'яса додати цілі картоплини і полити оливковою олією.
Читайте також: На гарнір до соковитого шніцеля подають салат зі шпинату та селери
Налити трохи квасу з маринаду. Накрити фольгою і поставити в гарячу духовку (температура 180 ° C) на 40 хвилин.
Потім фольгу зняти. М'ясо і картоплю полити соком, що виділився і жиром.
Збільшити температуру до 200 ° C і ще 10 хвилин запікати.
Коментарі