Банановий торт политий шоколадною глазур'ю є справжньою нагородою для ласунів. Його можна смакувати з капучіно чи ніжнім лате. Їх вершковий смак чудово переплітається з шоколадною гірчинкою та ніжним банановим присмаком.
Інгредієнти:
Масло солодко-вершкове 82% 100 г
Йогурт з вишнею 200 г
Вершки 20% 120 мл
Яйця 2 шт.
Цукор 1 ст.
Борошно 500 г
Кориця мелена 2 ч. л.
Розпушувач для тіста 2 ч. л.
Ванільний екстракт 2 ч. л.
Банани 2 шт.
Темний шоколад (70% какао) 100 г
Волоські горіхи 80 г
Приготування
Розтопити вершкове масло. Охолодити та змішати з йогуртом.
Яйця і цукор збити в міцну піну.
Змішати просіяне борошно, розпушувач і спеції.
Розім'яти банан вилкою.
Дерев'яною або силіконовою лопаткою з'єднати всі компоненти тіста. Додати ванільний екстракт.
Вилити в змащену маслом форму для випічки. Поставити в розігріту до 175 градусів духовку.
Випікати торт близько 1 години. Якщо верх почне дуже рум'янитися - накрити його папером для випічки.
Читайте також: Шоколадний тарт начиняють вершковим морозивом
Дати готовому коржу охолонути. Розтопити шоколад у вершках на повільному вогні.
Полити холодний торт глазур'ю і посипати волоським горіхом.
Коментарі