Ліниві вареники - популярний сніданок серед українців. Страва полюбилася через приємний смак. Відмінно поєднується із солодкими та соленими компонентами: шкварками, розтопленим шоколадом, ягодами чи згущеним молоком.
Секретами приготування в Instagram поділився Володимир Ярославський, шеф-кухар.
Інгредієнти:
сир - 400 г,
борошно - 85 г,
яйце - 1 шт.,
цукор - 40 г,
Для соусу:
Білий шоколад - 80 г,
вершки 20% - 100 г,
ягоди - 120 -150 г,
горіхи - 30 г.
Приготування:
Позбавити сир зайвої вологи, вичавивши зайву рідину руками. Поєднати сир, цукор, яйце та борошно. Вимішати тісто. Розподілити на шматки та сформувати кульки чи овальні вироби. Варити в підсоленій воді. Засипати в кип'яток, коли підіймаються, проварити ще хвилину та дістати з води. Для соусу в сковороду влити вершки, додати шоколад і довести до кипіння. В отриману рідину засипати вареники та готувати хвилину, щоб загус соус. Додати ягоди, змішати та викласти на тарілку. Додатково прикрасити ягодами та подрібненими горіхами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати пшеничний хліб з буряком і беконом: рецепт від Клопотенка
Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати незвичний сніданок із кукурудзи. Апетитні оладки подає з гострим соусом.
Коментарі