Коли мова йде про жульєн, відразу в уяві з'являються соковиті шматочки курячого м'яса з ароматними грибами в нежному соусі. Але у самій Франції жульєном називається тонка овочева нарізка, використовувана для перших гарячих страв або салатів.
До приготування цієї страви жінки звертаються, якщо потрібно швидко приготувати смачну та ситну вечерю.
"У жульєні під твердим сиром запікаю не курку, а рибу. Так він виходить соковитішим, - каже автор рецепту 28-річна киянка Кароліна Миронюк. - Щоб перебити аромат риби, додаю білі гриби. Вони протушкувавшись у вершковому соусі, просто неймовірні на смак".
Інгредієнти:
Лісові гриби (заморожені) - 300 г
Цибуля - 3 шт.
Зелений горошок (морожений) - 100 г
Сир твердий - 150 г
Сметана - 100 мл
Філе білої морської риби - 500 г
Сіль - за смаком
Суміш перців - за смаком
Олія - 3 ст. л.
Борошно - 2 ч. л.
Приготування:
У киплячій воді проварити гриби 10 хвилин. Скинути на дуршлак і нарізати соломкою.
Цибулю почистити і порізати тонкими кільцями. Обсмажити їх та гриби на сковороді 5 хвилин.
Розморозити рибне філе, порізати кубиками середнього розміру. Покласти їх та горошок до грибів.
Додати борошно для густини та сметану. Перемішати та накрити кришкою.
Тушкувати усе 10 хвилин.
Готову суміш розкласти по формах і посипати зверху тертим сиром.
Запікати у нагрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Сир має на страві зарум'янитися.
Коментарі