Запечена свинина виходить смачною з чим її не приготуй. Нового відтінку смаку вона матиме від цибулевого конфітюру з часником та білим виноградом. Виходить звична страва в новому оформленні.
Інгредієнти:
1,5 кг м'якоті свинини без кісток
2 ст.л. солі
4 ст.л. цукру
3 лаврових листки
1 ч.л. насіння кропу
1 ч.л. насіння коріандру
10 горошин чорного перцю
2 ст. л. олії
1 ст. л. зелені петрушки
1 ст. л. зелені кінзи
Для конфітюру:
10-20 маленьких цибулин
2 головки часнику
300 г. білого винограду
100 г. цукру
100 мл води
1 ст.л. вершкового масла
Приготування:
Закип'ятити 1,5 літра води з сіллю, цукром, лавровим листом, насінням кропу, коріандру і горошинами чорного перцю.
Охолодити маринад до кімнатної температури. Покласти в нього м'ясо і залишити на 2 години при кімнатній температурі.
Свинину вийняти з маринаду, обсушити і помастити маслом. Присипати дрібно нарізаною зеленню і приправами, при необхідності посолити.
Щільно загорнути м'ясо у фольгу. Запікати в розігрітій до 200 г. духовці 1 годину 40 хвилин.
Цибулю і розібраний на зубчики часник почистити.
Розрізати навпіл цибулину і виноградинки. Киш-миш краще не використовувати. Він занадто дрібний.
Обсмажити на вершковому маслі цибулю 3 хвилини. Додати до нього часник і смажити ще 2 хвилини.
Обсушити цибулю з часником від масла на паперових рушниках.
Воду з цукром кип'ятити на повільному вогні до повного розчинення.
Читайте також: 3 рецепти хрусткої зовні яловичини та ніжної всередині
Покласти в сироп цибулю, часник і виноград.
Готувати, постійно помішуючи, до консистенції рідкого варення.
Готову свинину подавати з конфітюром. Дати їй охолонути, не розгортаючи фольгу - буде соковитіше.
Коментарі