
Запечена вівсянка - ідеальний сніданок для тих, хто любить корисно поїсти і немає часу на приготування.
Достатньо змішати інгредієнти, поставити в духовку і вже за пів години сніданок готовий.
Ця запечена вівсянка чудово смакує і теплою, і холодною. Можна додати горішки, сухофрукти або шматочки шоколаду для різноманітності
Ось простий і дуже смачний рецепт запеченої вівсянки.
Запечена вівсянка з ягодами та бананом
Інгредієнти (на 2 порції):
Вівсяні пластівці - 1 склянка
Молоко (або рослинне) - 1 склянка
Яйце - 1 шт
Банан - 1 шт
Ягоди (свіжі або заморожені) - ½ склянки
Мед або сироп - 1-2 ст. л.
Кориця - ½ ч. л.
Розпушувач - ½ ч. л. (опційно)
Щіпка солі
Вершкове масло або олія - для змащування форми
Як приготувати
Увімкніть духовку на 180°C.
Змастіть форму для запікання (можна невелику керамічну чи силіконову).
У мисці розімніть банан, додайте яйце, мед, молоко, корицю та сіль. Добре перемішайте
Додайте вівсянку та розпушувач, перемішайте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка їжа багата на клітковину, якщо не любите квасолю: шість найкращих продуктів
Вмішайте ягоди (частину можеш залишити зверху для прикраси).
Вилийте суміш у форму та розрівняйте. Можна додатково прикрасити ягодами або скибочками банану.
Запікайте 25-30 хвилин, поки зверху не стане рум'яною, а всередині - пружною.
Дайте трохи охолонути перед подачею.
Правильно підібраний раціон здатний допомогти організму м'яко знизити рівень кислотності, зменшити подразнення слизової та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту.
Банани мають природну лужну дію, що допомагає нейтралізувати шлункову кислоту. Вони також захищають слизову оболонку шлунку. А вівсянка добре вбирає кислоту і захищає стінки шлунку. Це чудовий варіант на сніданок для тих, хто страждає на печію.
Коментарі