Ожинова пастила виходить дуже смачною. Вона корисна як для дітей, так і для дорослих. Влітку найкраще робити запаси вітамінів.
Такими пастилками можна замінити льодяники та чіпси. Їх зручно взяти кудись із собою і освіжитися у спекотну погоду. Для цього у них додають м'яту.
Інгредієнти:
Ожина - 3 склянки
М'ята - 1/4 склянки листочків
Мед - 1/4 склянки
Сік лайма - 2 ст. ло.
Цедра 1 лайма
Приготування:
Розігріти духовку до 80 ° С.
Покласти ожину, листя м'яти, мед, цедру лайма і сік лайма в кухонний комбайн або чашу блендера.
Перемішати ці інгредієнти в однорідну масу. Можна процідити пюре, щоб прибрати насіння ожини.
Застелити деко пергаментним папером і вилити на нього пюре.
Розрівняти лопаткою рівномірним шаром. Поставити в духовку і випікати мінімум 6 годин.
Ножницями розрізати папір разом з пастилками на стрічки бажаної ширини.
Скачати їх разом з папером в невеликі рулончики.
Читайте також: У йогуртово-смородиновий щербет додають лікер
Коли все буде готово, можна видалити пергаментний папір.
Зберігати пастилки в контейнері в холодильнику.
Коментарі