пʼятниця, 20 жовтня 2023 12:30

Якої фірми вибрати мультиварку – рейтинг виробників
Позиція

Якщо вам потрібна помічниця, яка виконує всі етапи приготування їжі за вас, тоді має бути куплена мультиварка – сучасна техніка, в якій можна приготувати як розсипчасту кашу, так і смачне, соковите м'ясо.

Автор: Венкон
  Мультиварка – сучасна техніка, в якій можна приготувати як розсипчасту кашу, так і смачне, соковите м'ясо
Мультиварка – сучасна техніка, в якій можна приготувати як розсипчасту кашу, так і смачне, соковите м'ясо

Тому слід визначитися, якої фірми вибрати мультиварку, а також з якими функціями варто купити незамінну помічницю, в якій можна приготувати будь-яку страву, витративши мінімум часу та сил.

Чим відрізняється мультиварка від інших приладів, її принцип роботи, якої фірми вибрати мультиварку

Мультиварка – це перероблена каструля, всередині якої можна помістити продукти, а вона самостійно займатиметься приготуванням завдяки наявності нагрівального елементу. У ній вбудований спеціалізований прилад, який самостійно оцінює обсяг завантажених продуктів, температуру і час приготування.

Оскільки сьогодні пропонується великий асортимент агрегатів, дуже складно визначитися, якої фірми вибрати мультиварку, але ще складніше зрозуміти, які функції потрібні, а від яких можна відмовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мультиварці, мікрохвильовці, каструлі: поради, як швидко зварити горох без замочування

Завдяки багатофункціональності кухонного помічника в ньому можна не тільки готувати каші, а й смажити, готувати на пару, тушкувати, а також робити йогурти.

Різновиди мультиварок, якої фірми вибрати мультиварку

Автор: Венкон
  Виробники мультиварок пропонують моделі з різним функціоналом
Виробники мультиварок пропонують моделі з різним функціоналом

Не так важливе питання, який виробник мультиварок кращий, а те, якій моделі віддати перевагу. Варто зазначити, що мультиварки можна розділити на три різновиди, залежно від функціоналу приладу.

Класичний агрегат, якої фірми мультиварки краще

Принцип приготування дуже простий і нічим не відрізняється від варіння в каструлі або тушкування. Кришку мультиварки можна відкрити в будь-який момент, щоб додати будь-які інгредієнти в страву, що готується

Скороварка різновид мультипечі, які виробники створюють найкращі мультиварки

Цей варіант мультиварки дає змогу приготувати страву набагато швидше, ніж у класичній моделі, оскільки в агрегаті під час приготування використовується підвищений тиск. Варто зазначити, що приготована страва повністю зберігає всі корисні мікро- і макроелементи, оскільки нагрівання інгредієнтів відбувається рівномірно.

Усі продукти необхідно завантажувати до моменту ввімкнення програми, доки цикл приготування не буде закінчено повністю, додати що-небудь в агрегат буде неможливим.

Вартість таких агрегатів дорожча, ніж попередніх, а розміри значніші.

Кулінарна машина, якої фірми мультиварку вибрати

Щоб визначити, яка найкраща фірма мультиварок, потрібно спочатку ознайомитися з усіма її моделями. Кулінарна машина – це універсальний помічник, який може виконати безліч завдань.

Варто зазначити, що окрім приготування їжі вона може також виконувати функцію блендера, завдяки додатковій насадці, а також міксера та м'ясорубки. Варто зазначити, що нагрівання здійснюється завдяки індукційному нагрівальному елементу.

Мультиварка з функцією су-вид

Якщо ви прихильник здорового харчування, тоді варто не замислюватися про питання,

якої фірми мультиварки краще, а вибирати ту модель агрегату, яка найбільш якісно готує продукти і зберігає їхні корисні властивості.

Для того щоб створити будь-яку страву, необхідно помістити потрібні інгредієнти в пакет, після відкачати з нього повітря і перекласти в чашу. Після занурення їжа протягом тривалого періоду часу нудиться, зберігаючи в собі всі мікро- і макроелементи, не порушуючи клітинні мембрани продуктів,

Об'єм чаші мультиварки, найкращі виробники мультиварок

Якщо ви ще не знаєте, які найкращі виробники мультиварок, тоді варто звернути увагу на такий параметр, як об'єм чаші, оскільки саме від цього показника залежить, скільки їжі ви зможете приготувати за один цикл роботи приладу.

На прилавках магазинів можна зустріти мультиварки об'ємом від 1 до 10 літрів. Для однієї людини цілком буде достатньо невеликої мультиварки на 1 літр, а для великої сім'ї з 4-6 осіб варто звернути увагу на агрегати об'ємом не менше 5 літрів.

Матеріал чаші, який виробник мультиварок кращий

Щоб розібратися, які найкращі фірми мультиварок, слід зрозуміти, які пропонуються на ринку чаші та з яких матеріалів, а також, у якій із чаш набагато простіше та швидше приготувати їсти, та важливо, яку простіше мити.

Варто зазначити, що чаші виготовляють з алюмінію, набагато рідше зі сталі, оскільки їхня швидкість нагріву набагато нижча. Варто вибирати ємності, що мають більш товсті стінки, оскільки завдяки цьому факту виходить смачніша страва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилась українська кухня за 30 років незалежності

Не забувайте звертати увагу на той факт, яке покриття використовується на чаші, адже саме від цього параметра залежить зручність користування мультиваркою.

1. Тефлонове покриття боїться подряпин, тому поводитися з ємністю слід дуже обережно. Можна використовувати тільки силіконові кухонні девайси.

2. Керамічне покриття вважається більш витривалим і практичним. Експерти застерігають покупців від фатальної помилки, з такою чашею необхідно бути акуратними, оскільки вона боїться ударів.

3. Багатошарове покриття може бути комбінованим, тобто пошарово на ємність напилювалися покриття у вигляді алюмінію, тефлону і мармурової крихти. Саме цей варіант ємності буде найбільш витривалим і міцним.

Варто зазначити, що якщо порушується цілісність чаші, з'являються на ній відколи або подряпини, використовувати такий предмет для приготування їжі категорично забороняється.

Потужність агрегату, які виробники найкращих мультиварок

Потужність мультиварки залежить від того, яку їжу ви плануєте приготувати і як швидко. Що вища потужність кухонного агрегату, то швидше зможете приготувати занурену страву в чашу.

На прилавках інтернет-магазинів можна зустріти агрегати потужністю від 400 до 1500 Вт. Вибір потужності також безпосередньо залежить від того, якого об'єму обрано чашу. Для 2 літрової чаші цілком може виявитися достатньо і 700 Вт, а для 5-6 літрової варто вибирати моделі з потужністю понад 1200 Вт.

Тип нагріву кухонного гаджета

Для приготування їжі може використовуватися два варіанти нагрівального елемента.

1. ТЕН, він може бути встановлений під кришкою, безпосередньо в стінках або під чашею. Деякі моделі можуть модернізуватися завдяки тому, що ТЕН переміщується в просторі і на ньому можна готувати як на звичайній електричній плиті.

2. Індукційний нагрівальний елемент коштуватиме набагато дорожче за попередній. Робота даного нагрівального елементу ґрунтується завдяки роботі електромагніту, проводиться вплив безпосередньо на чашу і в ній починає готуватися їжа. Швидкість приготування страв у таких моделях збільшується на 30 відсотків, що дає змогу економити споживання електроенергії.

Кількість програм, який найкращий бренд мультиварок

Для того щоб визначитися, яка кількість програм вам необхідна, слід розібратися, як часто ви плануєте використовувати агрегат, які страви створювати і чи плануєте ви робити складні рецепти.

Щоб приготувати поїсти, досить віддати перевагу мультиваркам, які мають до 10 програм, але якщо плануєте створювати різні кулінарні шедеври, тоді варто віддати перевагу більш функціональному кухонному гаджету.

Що більше програм буде в мультиварці, то вищою буде її вартість. Рекомендуємо вибрати набір стандартних програм, а також одну незамінну – мультикухар, віддавши перевагу цьому режиму, ви самостійно зможете вибрати температуру приготування страви, потужність, а також тривалість.

Якому матеріалу кришки і корпусу віддати перевагу

Автор: Венкон
  Виробники найкращих мультиварок пропонують якісну та сучасну техніку
Виробники найкращих мультиварок пропонують якісну та сучасну техніку

Слід сказати, що виробники найкращих мультиварок пропонують якісну і сучасну техніку. Для того щоб ви змогли визначити самостійно, чи гарний гаджет, зверніть увагу на той факт, наскільки легко відкривається кришка і який елемент відповідає за її відкривання і закривання. Краще віддати перевагу шарніру. Щоб їжа легко витягувалася, слід обирати кришку, яка відкриватиметься не менше ніж на 90 градусів.

Зовні у кришки має обов'язково бути клапан, який видалятиме гаряче повітря, а всередині має бути встановлений силіконовий ущільнювач.

Корпус самого гаджета і кришки може виконуватися як з міцного металу, так і з пластику. Варто зазначити, що пластикові моделі коштуватимуть на порядок дешевше.

Саме матеріал корпусу не впливає на якість приготування, тому стиль мультиварки ви повинні вибрати самостійно.

Варіанти управління, якої фірми мультиварку вибрати

Вирішити, який найкращий бренд мультиварок за типом управління дуже складно, оскільки сьогодні пропонується два варіанти – механічний і сенсорний, кожен з них має свої переваги і недоліки.

1. Механічний варіант управління передбачає, що управління буде здійснюватися за допомогою поворотів ручок, які відповідатимуть за температурний режим і тривалість приготування.

2. Сенсорний варіант управління може активуватися з кнопок, які встановлені на поверхні мультиварки, або управлятися безпосередньо на РК-дисплеї. Сенсорні кнопки більш вибагливі, на них неможливо натиснути, якщо руки вологі, також робота агрегату може порушуватися і вибиратися не ті функції через забруднений монітор.

Чи потрібні ручки в чаші

Ті, хто купував мультиварку раніше, точно скажуть, що ручки в ній обов'язкові, тому що вони дадуть змогу набагато простіше, швидше і безпечніше вийняти гарячу чашу з агрегату. Якщо планується купівля мультиварки без ручок, рекомендуємо відразу купити спеціалізовані щипці, які дадуть змогу легко діставати розпечену чашу з гаджета.

Вага агрегату і його стійкість

Варто зазначити, що вага не такий уже й важливий параметр, якщо ваша мультиварка стоятиме стаціонарно. Якщо плануєте її переставляти, то обов'язково дивіться, наскільки важкий і підйомний ви обираєте агрегат, адже є моделі вагою в 7 кг і більше.

Щоб він був стійким і не плавав по поверхнях, варто віддавати перевагу прогумованим ніжкам. Якщо ж ви вибрали модель із пластиковими ніжками, тоді варто купити прогумований килимок, який запобіжить ковзанню агрегату по столу.

Додаткові можливості

Автор: Венкон
  Сучасні мультиварки оснащені різноманітними додатковими програмами
Сучасні мультиварки оснащені різноманітними додатковими програмами

Якщо ви хочете вибрати кращі фірми мультиварок і сучасний гаджет, тоді варто звертати увагу не тільки на запропоновані стандартні програми, а й додаткові.

1. Відстрочка приготування їжі – незамінна функція, яка дасть змогу закласти продукти з вечора, а активувати роботу агрегату через кілька годин.

2. Підтримка температури також важлива функція, особливо, якщо ви завантажили чашу зранку і до вашого приходу має приготуватися їжа. Завдяки цій функції вона буде теплою і смачною.

3. Блокування може пропонуватися різне. Наприклад, є функція блокування роботи, якщо в чашу не були занурені інгредієнти. Також може блокуватися робота датчика тиску, крім усього може блокуватися робота агрегату, якщо він перегрівається. Ще одним варіантом блокування є блокування від дітей, тобто, натиснувши кнопки, дитина не відключить роботу агрегату і не активує.

4. Відстеження часу приготування. На моніторі відображатиметься час, який залишається до остаточного приготування страви.

Який найкращий бренд мультиварок

Отже, щоб визначити, якої фірми мультиварку обрати, слід знати, яким параметрам має відповідати гаджет. Тобто, спочатку потрібно оцінювати характеристики пристрою, а після обрати виробника.

Експерти рекомендують звернути увагу на одну з перерахованих компаній: Redmond, Philips, Moulinex, Rolsen, Scarlet, Panasonic, Polaris, Toshiba, бо вони посідають лідируючі місця в продажах і відгуках покупців.

Розморозити м'ясо швидко і практично без втрати його смакових властивостей можна в мультиварці. Для цього необхідно помістити м'ясо на насадку для пароварки на 6-7 хвилин у режим "пар". Однак м'ясо варто регулярно перевертати.

Зараз ви читаєте новину «Якої фірми вибрати мультиварку – рейтинг виробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути