
Кожна господиня має свій рецепт приготування солоних помідорів.
Але є кілька основних правил, яких варто дотримуватися.
Як солити помідори
Томати не повинні бути переспілими і зіпсованими.
Підготовка розсолу
У чистій воді розмішайте цукор і сіль. Додайте спецій і прянощів - лавровий лист, перець горошком і корінь хрону. Цю суміш закип'ятіть.
Гарячим розсолом залийте помідори і накрийте кришкою. Дайте томатам настоятися і просолитися протягом декількох днів при кімнатній температурі. Потім сховайте закуску в холодильник.
Скільки за часом соляться помідори
Банки з помідорами, слід прикрити капроновими кришками і залишити настоюватися протягом чотирьох-семи днів при кімнатній температурі. Явна ознака дозрівання - помутніння розсолу, після чого помідори можна прибирати в холодильник або у погріб.
Малосольні помідори
Перед приготуванням помідори ретельно промийте і просушіть. Видаліть плодоніжки. Зі зворотного боку нанесіть невеликі хрестоподібні надрізи.
Помідори покладіть в поліетиленовий пакет і додайте сіль, цукор, дрібно нарізаний часник і зелень - кріп, петрушку, базилік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки стануть неймовірно хрумкими: що до них додати
Пакет зав'яжіть і акуратно перемішайте його вміст. Помістіть його в другий пакет і покладіть в каструлю або іншу зручну ємність.
Малосольні помідори доходять не більше двох-трьох днів при кімнатній температурі, після чого перекладіть томати в посуд або контейнер. Сховайте в холодильник.
Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує закрити на зиму овочеве асорті. Вийде дуже хрумке і пікантне. Його можна їсти просто так чи додавати до гарнірів і м'яса. Якщо ще ніколи не займалися консервацією, то пора. Цей рецепт якраз ідеально підходить для старту, бо він максимально простий.
Коментарі