Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 10:10

Як вдома приготувати смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні: два правила

Як вдома приготувати смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні: два правила
Стане напоєм вашої мрії: які два правила треба знати, щоб приготувати смачну розчинну каву Фото: pinterest

Приготувати вдома смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні, доволі просто. Треба знати всього кілька правил.

Є кілька простих кроків, які перетворять звичайну чашку розчинної кави на напій вашої мрії, пише Parade.

Як правильно готувати розчинну каву

Блогер Ітан Род поділився в TikTok дуже простим рецептом приготування розчинної кави. У відео під назвою "Як приготувати розчинну каву" він наголосив, що розчинна кава отримала погану славу через те, що люди не знають, як її правильно готувати.

Він пояснює, що розчинну каву легко зіпсувати, через що вона стає гіркою на смак. Що робити? Просто додайте трохи холодної води, щоб розчинити гранули розчинної кави перед тим, як залити її гарячою водою. Крім того, щоб кава не була слабкою на смак, Род рекомендує використовувати 170 мл води на кожну чайну ложку розчинної кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три види розчинної кави: з чого її виготовляють і чому різниться ціна

Як приготувати розчинну каву, щоб була як з кавʼярні

Род також запропонував кілька простих рецептів напоїв, які ви можете спробувати з вашими новими навичками приготування розчинної кави. Обидва рецепти не потребують дорогого обладнання з кав'ярні - лише блендер і ваше улюблене горнятко.

Еспресо з коричневим цукром

Додайте 1 чайну ложку розчинної кави, 1 чайну ложку коричневого цукру і 2 чайні ложки води в шейкер для коктейлів. Швидко перемішайте, щоб переконатися, що всі інгредієнти розчинилися, а потім додайте лід і корицю. Інтенсивно збовтайте, доки не утвориться гарний шар піни. Перелийте в склянку і долийте трохи молока.

Кавово-молочний коктейль

Додайте 1 чайну ложку розчинної кави, 1 чайну ложку цукру, півсклянки молока і 1 склянку льоду в блендер і збивайте, поки інгредієнти добре не змішаються. Якщо ви хочете додати трохи більше смаку, перед змішуванням додайте 1 чайну ложку сиропу чи ароматизатору. Перелийте коктейль у склянку та прикрасьте карамельною крихтою.

Хто звик пити щоранку розчинну каву, варто переглянути свою звичку. Виявляється, не кожній людині рекомендовано пити цей смачний напій.

Зазначимо, що організму немає різниці, який вид кави вживаєте - можна пити порошкоподібну, гранульовану та сублімовану. Але користі від такого напою досить мало, але він має сечогінний ефект. Допомагає вивести з організму зайву воду і зняти набряк.

Зараз ви читаєте новину «Як вдома приготувати смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні: два правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути