вівторок, 21 липня 2026 01:00

Як приготувати пастилу зі старого варення: діти оцінять і попросять ще

Як приготувати пастилу зі старого варення: діти оцінять і попросять ще
Пастила з варення: рецепт приготування Фото: pinterest

Якщо у вас залишилось минулорічне варення чи навіть ще давніше, не варто його викидати. З нього вийде чудовий смаколик, який так люблять діти. Йдеться про пастилу.

Домашня пастила - смачні ласощі, які легко стануть альтернативою цукеркам до чаю та стануть непоганим перекусом серед робочого чи навчального дня, пише shuba.

Приготувати домашню пастилу можна як зі свіжих ягід та фруктів, які заздалегідь проварюються, так і з готового варення. Розповімо про другий варіант.

Яке варення підходить для пастили

Кращим для приготування пастили вважається продукт, що містить багато пектину, наприклад, варення з яблук, малини, абрикос або смородини. Але якщо у вас є старе полуничне чи сливове варення - воно теж підійде, адже проварене з цукром.

Варення, що містить великі шматочки плодів або цілі ягоди (полуничне, сливове, грушеве, вишневе) попередньо потрібно подрібнити блендером.

Варення з кісточками для приготування пастили не підійде.

Інгредієнти

Варення - 400 г

Цукрова пудра за смаком

Як приготувати пастилу зі старого варення в електросушарці

Варення розподіляють на змащеному олією пергаменті, вирізаному за формою сушарки. Температуру встановіть 60-70 градусів. Час сушіння, залежно від товщини шару варення і консистенції, складе від 8 до 14 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничне варення на сковороді: як приготувати зимовий смаколик за швидким рецептом

Природний метод

Викладіть варення тонким шаром на деко, застелене змащеним олією пергаментом. Сушити пастилу потрібно на сонці або ж у тіні, на балконі чи підвіконні. Зверху розмістіть конструкцію з марлі, яка буде захищати пастилу від комах. Час на сушіння пастили природним методом складе 10-15 днів.

У духовці

Варення викласти на деко так само, як для другого методу. Температурний режим духової шафи має бути не вищим за 80-90 градусів. Дверцята духовки тримають трохи прочиненими.

Щоб не купувати магазинну випічку, краще спробувати спекти самому печиво. Це простий рецепт, за яким для начинки використовують варення. Таке печиво пекли колись наші мами і бабусі Ви також спечете не один раз. Це бюджетно і смачно.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати пастилу зі старого варення: діти оцінять і попросять ще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути