четвер, 07 червня 2018 05:28

Як приготувати дієтичний салат з полуниці: 5 рецептів

Як приготувати дієтичний салат з полуниці: 5 рецептів
Полуниця легко поєднується з огірком та зеленню. Фото: shutterstock

Полуницю можна використовувати не лише для приготування десертів. Вона є універсальною ягодою, тому легко поєднується з овочами та навіть м'ясом. Один із вдалих варіантів - салат з полуницею.

З куркою і шпинатом. 300 грам відварної курятини порізати на шматки. Додати 100 гр листя шпинату. Порізати слайсами 150 гр полуниці і розкласти зверху. Посипати салат подрібненими кедровими горіхами. Заправити кількома краплями бальзамічного оцту і олії, пише "Еdinstvennaya".

З руколою та спаржою. Зварити і порізати 8 стеблів спаржі. 200 гр руколи порвати на шматки. 150 гр полуниці нарізати слайсами, ще стільки ж - подрібнити у блендері соусом. Для останнього використати 4 столові ложки олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 2 ч.л гірчиці, сіль та перець. Підготовлені інгредієнти поєднати в салат.

З огірком. 400 гр полуниці порізати на великі шматки. До неї додати чайну ложку цукру і 2 ложки - бальзамічного оцту. Покришити базилік. Суміш залишити на годину в холодильнику. Нарізати 2 огірка, збризнути їх соком лимона. Змішати овочі із маринованою полуницею, додати солі та перцю за смаком.

З редисом та яблуком. На тонкі шматки порізати 2 білих редиски та кисло-солодке яблуко. Полити заправкою із 2 ст л оливкової олії, чорного перцю, 0,5 ч л лимонного соку і такої ж кількості цукру. На останньому етапі додати 150 гр подрібненої полуниці, перемішати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У торт Фрезьє кладуть цілу полуницю

З помідорами і сиром. Збити соус, що складається з 2 ст л бальзамічного оцту, 0,5 ч л гірчиці і такої ж кількості меду. Додати до заправки 4 ст л олії. Порвати руками 300 гр зелені - руколи та салату. Порізати половинками 300 гр помідорів чері та 350 гр полуниці. Додати 50 гр обсмажених волоських горіхів і 120 гр сиру фета. Обережно перемішати, прикрасити кропом.

Полуниця може не тільки принести користь, але і нашкодити, кажуть медики. Насамперед - людям з проблемами травлення. Також ця ягода провокує алергії. Гіпертонікам варто вживати полуницю без фанатизму, адже деякі з її компонентів здатні взаємодіяти з ліками, що загрожує сильним підвищенням тиску. Ранню полуницю потрібно їсти небагато. Дітям до 7 років ранні сорти полуниці не рекомендуються.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати дієтичний салат з полуниці: 5 рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути