пʼятниця, 04 жовтня 2024 09:30

Яйце пашот може впливати на рівень холестерину: пояснення спеціаліста

Яйце пашот може впливати на рівень холестерину: пояснення спеціаліста
Забудете про холестерин: чому зранку треба їсти яйця пашот Фото: pinterest

Якщо страждаєте підвищеним рівнем холестерину, їжте на сніданок варені яйця, зокрема пашот. Вони не лише смачні, а й корисні.

Консультант із фітнесу та харчування Fortune Recommends Health Кріс Мор зазначив, що варіння яєць дає кілька переваг, якщо людина намагається підтримувати або знизити рівень холестерину, пише Health Digest.

"Варіння не вимагає додаткових жирів, таких як рослинна олія або вершкове масло. Тобто таке приготування яєць не додає жиру або калорій, зберігає поживні речовини, роблячи їжу водночас пісною та поживною", - пояснив Мор.

Переваги яйця пашот

За словами Мора, пашот також має ще одну перевагу.

"Пашотування яєць мається на увазі приготування за нижчих температур, що допомагає знизити окислення холестерину, який міститься в яйці", - пояснює експерт.

Річ у тім, що так званий "поганий" холестерин складається з окисленого холестерину, який прилипає до внутрішньої частини артерій. Згодом окислений холестерин спричиняє звуження артерій, ускладнюючи їм перекачування крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйце пашот вдасться з першого разу: як приготувати ідеальну страву на сніданок

Коли холестерин у їжі окислюється, то він з більшою ймовірністю накопичується на стінках артерій. А тепло (наприклад, коли ви готуєте яйця за високої температури) є тригером окислення холестерину. Оскільки під час варіння яйця піддаються помірному тепловому впливу протягом короткого періоду часу, холестерин менше окислюється і тому майже нешкідливий.

Уміння приготувати на сніданок яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися.

Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот - корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин.
Перед подачею на стіл радимо посипати готове яйце пашот сумішшю мелених перців - червоного та чорного.

Зараз ви читаєте новину «Яйце пашот може впливати на рівень холестерину: пояснення спеціаліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути