Яблука в чорній карамелі є незвичайним десертом. Спочатку вони стоять в морозилці, а потім занурюють в карамель. Найкраще брати яблука зелених соковитих сортів. Для шпажок підійдуть палички для японської їжі. У класичному варіанті частину яблука посипають горіховою крихтою або кунжутом.Тут цікаво грати на контрастах - до зелених яблук підходять червоні, чорні кольори, до жовтих - щось синє.
Інгредієнти:
Яблука зелені - 6 шт.
Цукор - 400 гр.
Вода - 50 мл.
Сироп кукурудзяний - 140 мл.
Барвник
Приготування:
Проколіть яблука шпажками наскрізь. Поставте їх в морозилку на час готування карамелі.
У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти разом: цукор, воду, кукурудзяний сироп і барвник. Можна брати чорнило каракатиці або будь-який інший колір харчового барвника.
Поставте сотейник на середній вогонь і помішуючи дочекайтеся моменту, коли цукор повністю розчиниться, вийде однорідна маса.
Збільште вогонь до максимуму і не помішуючи доведіть суміш до 130 градусів. Тут важливо взяти сотейник побільше, коли карамель почне кипіти, бульбашки будуть підніматися високо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний чізкейк тримають годину в морозилці
Приберіть карамель з вогню, коли вона дійде до 130, інакше вона почне горіти. Швидко опускайте холодні яблука в карамель і провертати за шпажку.
Якщо рівень карамелі не дозволяє занурити яблуко повністю - просто вводите яблуко під кутом і обертайте навколо шпажки.
Завдяки тому, що яблука з морозилки, карамель буде застигати швидко. Не робіть занадто товстий шар, інакше буде незручно їсти. Тобто занурили, повернули 2-3 кола і виймаєте.
Ставте яблука на пергамент або фольгу. Через 5-8 хвилин карамель стане скляно-твердої.
Коментарі