Холодний чай є незамінним напоєм влітку. У тропічних країнах ним постійно люди рятуються від спеки. Смак можна варіювати і щодня вибирати новий. Одного дня варто зробити зелений чай з нотками прянощів, який бадьорить. При бажанні можна додати віскі або ром і тоді вийде повноцінний коктейль. На наступний день яскравий гранатовий чай. Каркаде в ньому відмінно втамує спрагу, гранат стане вітамінною бомбою. Білий чай відноситься до числа дорогих сортів чаю. У поєднання з лимоном і полуницею виходить неймовірно освіжаючий напій з фруктовим післясмаком.
Чай по-марокканськи
Інгредієнти:
3 ч.л. зеленого чаю
500 гарячої води
1 паличка кориці
1 зірочка бадяна
м'ята
1 лайм
коричневий цукор
лід
Приготування:
У заварний чайник додати зелений листовий чай, корицю, бадьян і листочки м'яти. Залити гарячою водою і дати настоятися протягом 5 хвилин. Чай повністю остудити.
Лайм тонко нарізати.
Розлити заварку чаю по склянках. Додати лайм, листочки м'яти, лід і цукор за смаком.
Гранатовий холодний чай
Інгредієнти:
2 ч.л. каркаде
500 мл окропу
½ граната
цукор
м'ята
лід
Приготування:
Чай каркаде заварити протягом 5-7 хвилин. Повністю остудити.
Разчавити зерна половини грана, щоб отримати сік.
Розлити каркаде і гранатовий сік по склянках. Додати цукор і лід. Напій прикрасити зернами граната і листочками м'яти.
Білий чай з полуницею
Інгредієнти:
3 ч.л. білого чаю
500 мл гарячої води
200 г полуниці
1 лимон
цукор
м'ята
лід
Приготування:
Білий чай залити гарячою водою (60-70 градусів). Заварити чай протягом 5 хвилин. Повністю остудити.
Полуницю подрібнити до стану пюре, залишивши кілька ягід для прикраси. За бажанням пюре пропустити через сито.
Вичавити сік одного лимона. Шкірку лимона нарізати на невеликі шматочки.
У глечик перелити білий чай, шматочки полуниці і полуничне пюре, лимонний сік і шкірку лимона. Перемішати. Додати цукор, м'яту і лід.
Лимонний чорний чай
Інгредієнти:
4 ч.л. чорного чаю
500 мл окропу
3 лимони
коричневий цукор
м'ята
лід
Приготування:
Чорний чай заварити протягом 5-7 хвилин. Заварку остудити.
Читайте також: 5 рецептів фруктових лимонадів, які швидко освіжають
Вичавити сік двох лимонів. Один лимон тонко нарізати.
На дно склянки насипати коричневий цукор. Додати чорний чай, лимонний сік, шматочки лимона і лід.
Прикрасити листочками м'яти.
Коментарі