четвер, 11 серпня 2016 11:25

4 рецепти холодного чаю з фруктовим присмаком

Холодний чай є незамінним напоєм влітку. У тропічних країнах ним постійно люди рятуються від спеки. Смак можна варіювати і щодня вибирати новий. Одного дня варто зробити зелений чай з нотками прянощів, який бадьорить. При бажанні можна додати віскі або ром і тоді вийде повноцінний коктейль. На наступний день яскравий гранатовий чай. Каркаде в ньому відмінно втамує спрагу, гранат стане вітамінною бомбою. Білий чай відноситься до числа дорогих сортів чаю. У поєднання з лимоном і полуницею виходить неймовірно освіжаючий напій з фруктовим післясмаком.

Чай по-марокканськи

Автор: julie208.livejournal.com
 

Інгредієнти:

3 ч.л. зеленого чаю

500 гарячої води

1 паличка кориці

1 зірочка бадяна

м'ята

1 лайм

коричневий цукор

лід

Приготування:

У заварний чайник додати зелений листовий чай, корицю, бадьян і листочки м'яти. Залити гарячою водою і дати настоятися протягом 5 хвилин. Чай повністю остудити.

Лайм тонко нарізати.

Розлити заварку чаю по склянках. Додати лайм, листочки м'яти, лід і цукор за смаком.

Гранатовий холодний чай

Автор: julie208.livejournal.com
 

Інгредієнти:

2 ч.л. каркаде

500 мл окропу

½ граната

цукор

м'ята

лід

Приготування:

Чай каркаде заварити протягом 5-7 хвилин. Повністю остудити.

Разчавити зерна половини грана, щоб отримати сік.

Розлити каркаде і гранатовий сік по склянках. Додати цукор і лід. Напій прикрасити зернами граната і листочками м'яти.

Білий чай з полуницею

Автор: julie208.livejournal.com
 

Інгредієнти:

3 ч.л. білого чаю

500 мл гарячої води

200 г полуниці

1 лимон

цукор

м'ята

лід

Приготування:

Білий чай залити гарячою водою (60-70 градусів). Заварити чай протягом 5 хвилин. Повністю остудити.

Полуницю подрібнити до стану пюре, залишивши кілька ягід для прикраси. За бажанням пюре пропустити через сито.

Вичавити сік одного лимона. Шкірку лимона нарізати на невеликі шматочки.

У глечик перелити білий чай, шматочки полуниці і полуничне пюре, лимонний сік і шкірку лимона. Перемішати. Додати цукор, м'яту і лід.

Лимонний чорний чай

Автор: julie208.livejournal.com
 

Інгредієнти:

4 ч.л. чорного чаю

500 мл окропу

3 лимони

коричневий цукор

м'ята

лід

Приготування:

Чорний чай заварити протягом 5-7 хвилин. Заварку остудити.

Читайте також: 5 рецептів фруктових лимонадів, які швидко освіжають

Вичавити сік двох лимонів. Один лимон тонко нарізати.

На дно склянки насипати коричневий цукор. Додати чорний чай, лимонний сік, шматочки лимона і лід.

Прикрасити листочками м'яти.

Зараз ви читаєте новину «4 рецепти холодного чаю з фруктовим присмаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути