Щоб новорічне застілля не зашкодило фігурі, страви краще готувати без майонезу. Це можливо не тільки з гарячими стравами, а й із салатами.
Так вони також виходять дуже смачними. Можна приготувати кілька варіантів - і легкі овочеві, і ситні з рибою чи м'ясом.
Капрезе
Інгредієнти:
Для соусу:
0, 5 склянки бальзамічного оцту
3 ст. л. коричневого цукру
Для салату:
600 г помідорів чері
300 г бебі моцарели
2 столові ложки оливкової олії
3-4 ч. л. сушених італійських трав
свіже листя базиліка, подрібнені
морська сіль і мелений перець
Приготування:
Бекон підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору, а потім викласти його на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Бекон порізати.
Листовий салат помити, обсушити і порвати руками, потім змішати у великій мисці.
Авокадо очистити, видалити кісточку, а м'якоть нарізати невеликими кубиками.
Куряче філе відварити, обсмажити і порізати невеликими шматочками.
Помідор також помити і нарізати кубиками. Яйця відварити і подрібнити. Рокфор натерти на тертці.
На велику тарілку викласти спочатку салатний мікс, а на нього курку, бекон, помідори і авокадо. Посипати все кубиками яєць і зеленою цибулею.
Потім змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 модні страви, без яких не обійдеться новорічний стіл
Салат з яловичим язиком
Інгредієнти:
200 г яловичого язика
1 яблуко
4 селери
100 г волоських горіхів
100 г шпинату
100 мл йогурту
2 ст. л. соку лимона
Сіль за смаком
Приготування:
Язик відварити і нарізати тонкою соломкою.
Яблуко розрізати навпіл, видалити насіння і нашаткувати соломкою. Скропити соком лимона, щоб не чорніло.
Стебла селери зачистити від грубих поздовжніх волокон, нарізати брусочками, а брусочки - тонкою соломкою
Волоський горіх просмажити в духовці.
Зробити соус: змішати йогурт, дрібку цукру, сіль, лимонний сік, збити до розчинення цукру і солі.
На блюдо сервіровки викласти листя молодого шпинату, зверху в довільному порядку селера, яблуко, мова. Додати волоські горіхи, полити заправкою і подавати з зернами граната.
Овочевий салат з тунцем
Інгредієнти:
пучок салатного листя
2 огірка
2 помідори
3 варених яйця
180 г консервованого тунця
сіль, мелений перець
Приготування:
Салатне листя на 30 хвилин замочити в воді. Потім помити, дати висохнути і порвати руками на тарілку.
На салатних листках розкласти нарізані шматочки огірок, помідор, яйця і тунець.
Посолити і поперчити страву, заправити оливковою олією, змішану з діжонськой гірчицею.
Коментарі