Найкраще догодити символу 2018 роком жовтій Собаці, можна приготувавши багато м'ясних страв. Але вони мають бути незвичними, але поживними.
Такі цікаві святкові страви викличуть захоплення всіх учасників новорічної трапези.
Куряче філе зі шпинатом
Інгредієнти:
500 г курячого філе
250 г шпинату замороженого
1 цибулина
200 мл жирної сметани
100 г тертого сиру
3 ст. л. олії
сіль, перець, спеції за смаком
Приготування:
Куряче філе розрізати уздовж на три частини.
Натерти його сіллю, перцем і пряними спеціями.
На розігрітій сковороді обсмажити подрібнену цибулину, віджатий шпинат, сметану. Посолити і поперчити за смаком.
Готувати на середньому вогні, поки сметана не загусне. Можна також додати подрібнений зубчик часнику і дрібку гострого перцю.
Викласти курку в термостійку форму, зверху викласти шпинат, посипати тертим сиром і запікати 15 хвилин при температурі 190 градусів.
М'ясна запіканка в беконі
Інгредієнти:
500 г м'ясного свинячо-яловичого фаршу
300 г печериць
200 г бекону (нарізний)
100 г сиру моцарелла
100 г помідорів (в'ялені в олії)
100 г сир (тертий)
3-4 ст л сухарі (мелені)
1-2 цибулини
Приготування:
Нашаткувати цибулю і гриби, посолити, поперчити, перемішати. Обсмажити.
Всипати в фарш з цибулею мелені сухарі, додати натертий сир, поперчити, посолити, приправ спеціями і травами. Добре все перемішати в однорідну масу.
Подрібнити в'ялені помідори, а моцарелу порізати кубиками.
Пластинки бекону розкласти на дні форми так, щоб кінці його звисали з країв. Викласти на нього третину фаршу, трохи утрамбувати, зверху покласти моцарелу з в'яленими помідорами, злегка придавити ложкою.
Покласти шар фаршу, прикрити сумішшю грибів з цибулею. Завершити залишком фаршу, прикрити частиною скибочок бекону.
Накрити форму м'ясної запіканки в беконі з грибами фольгою, відправити в духовку з температурою 200 градусів на годину.
Обережно видалити фольгу, дати верху запіканки зарум'яниться.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний делікатес: м'ясні рулети поливають ароматним соусом
Індичка з моцарелою
Інгредієнти:
800 г індичатини
2 яйця
1/3 склянки в'ялених помідорів
свіже листя базиліка
150-200 г моцарели
1 зубчик часнику
сіль, чорний мелений перець
Приготування:
М'ясо індички перекрутити на м'ясорубці або нарізати дрібними кубиками.
Яйця збити. В'ялені помідори подрібнити, а листя базиліка і зубчик часнику - дрібно нарізати.
Порізати дрібними кубиками моцарелу.
Всі нарізані інгредієнти додати до яйця, перемішати і покласти туди індичку. Посолити, поперчити і ще раз все перемішати.
Суміш викласти в форму для випікання і поставити її в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати страву 25-30 хвилин.
Коментарі