вівторок, 23 квітня 2019 06:50

Знищують Ханський собор у Криму

П'ятий рік російські окупанти "ремонтують" Ханський собор у Бахчисараї. Це кримськотатарська палацова архітектура. Нічого подібного ні в Україні, ні в світі немає. Він унікальніший за собор Паризької Богоматері у Франції, пожежа в якому ­викликала шквал реакцій в українському "­Фейсбуку".

Під час "капітального ремонту" в палаці навмисно змінюють історичну забудову. Перетворюють його з музею кримських правителів у музей любовних пригод імператриці Катерини. Відсоток новобудови вже такий, що Ханський собор скоро перестане бути історичною й архітектурною пам'яткою.

Але нам не болить. Неначе не своє. Ампутоване. Як немає під час виборів і великої кількості згадок про Крим і корінний народ, який окупанти випалюють зі своєї батьківщини.

Залиште Францію французам, вони все вирішать без нас. Відбудують собор Паризької Богоматері (15 квітня пожежа зруйнувала верхню частину шпиля, годинник і значну частину покрівлі, постраждали вітражі. — ГПУ). Давайте подумаємо про себе, любитимемо, перейматимемося, захищатимемо своє і своїх. У цьому ні французи, ні американці нам не допоможуть. І ворог вже значною мірою переміг, якщо у багатьох пожежа в Парижі викликає більше емоцій, ніж анексія і війна в Україні. Ніж десятки політв'язнів і тисячі вбитих. А для декого ні анексії, ні війни вже немає.

Зараз ви читаєте новину «Знищують Ханський собор у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути