вівторок, 09 квітня 2019 05:00

Зеленського захищає охоронець Коломойського

Опоненти закидають кандидату у президенти Володимиру Зеленському, що він залежний від олігарха Ігоря Коломойського. Про зв'язок із бізнесменом питають у Зеленського за кожної нагоди. І він щоразу переконує, його з олігархом пов'язують лише ділові відносини: "Я болісно сприймаю дві речі — нечесно зароблені гроші і несамостійність", "Ігор Валерійович — партнер по бізнесу", "Мою залежність пояснюють тим, що я працюю на каналі "1+1".

Журналісти програми "Схеми" стверджують, що цей зв'язок значно сильніший. Вони з'ясували, що мікроавтобус "Фольксваґен Мультіван" із супроводу Володимира Зеленського зареєстрований на товариство "Синтез Ойл". Цю компанію контролює група "Приват" Коломойського. А охоронець бізнесмена й охоронець кандидата у президенти — одна людина. Це підтверджують знімки із публічних заходів.

Ще один факт. Кінобізнесом команди "Квартал" у Росії володіє кіпрська компанія Green Family LTD. За нею стояли давні бізнес-партнери Зеленського: Андрій Яковлев, Борис та Сергій Шефіри і Тімур Міндіч. Останній — соратник Ігоря Коломойського. Слід додати, що після розслідування "Схем" Зеленський позбувся своєї частки у цій кіпрській компанії.

Однак перелік доказів журналістів-розслідувачів на цьому не закінчився. Юрист Андрій Богдан був радником Ігоря Коломойського, коли той був головою Дніпропетровської адміністрації. Він захищав у суді Геннадія Корбана, давнього друга Коломойського. І його ж помітили за спиною кандидата Зеленського у Львові.

13 грудня 2017 року Андрій Богдан літав на приватному літаку разом із Володимиром Зеленським з Києва до Женеви, де мешкав Коломойський. І з Женеви до столиці — 15 грудня.

В олігарха Ігоря Коломойського конфлікт із президентом Петром Порошенком. У березні 2015‑го Верховна Рада позбавила Коломойського контролю над найбільшою нафтопереробною ­компанією України, напівдержавною "Укрнафтою". На думку експертів, олігарх хоче повернути повний контроль над нею.

А 2016-го Нацбанк оголосив про націоналізацію Приватбанку — основного активу, акціонером якого Коломойський був разом із Геннадієм Боголюбовим. До націоналізації з банку виводилися гроші на фірми-бульбашки. І як кажуть аналітики, мета бізнесмена — повернути Приватбанк із допомогою лояльнішої до нього влади.

— Фактично Приватбанк був центром фінансової імперії Коломойського, — говорить Руслан Чорний, головний експерт групи "Реформа фінансового сектора Реанімаційного пакета реформ". — Тому він пробуватиме повернути у власність цю піраміду.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського захищає охоронець Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути