пʼятниця, 23 грудня 2011 09:18

Заробити на Євро зможуть готелі, продавці сувенірів та перевізники

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Під час проведення фінальної частини Євро-2012 уболівальники витратять у Польщі близько $280 млн. Це 2,24 млрд грн. В Україні — приблизно $470 млн (3,76 млрд грн). Такі розрахунки зробив Адам Черняк з Варшавської школи економіки.

— У Польщу мають приїхати понад 820 тисяч уболівальників, — каже економіст. — Із них понад 450 тисяч мали б залишитися більше, ніж на день. Але жеребкування фінальної частини турніру завершилося не на нашу користь. У Польщі гратимуть майже всі команди з найбільших боржників Європи — Ірландія, Італія, Греція та Іспанія. Також приїдуть чехи, хорвати і росіяни — з ненадто заможних країн. Ситуацію могли б урятувати німці, голландці або англійці, але вони гратимуть в Україні.

— Заробити на Євро-2012 зможуть лише власники готелів, продавці сувенірів та перевізники. І то тільки у три тижні, доки триватимуть матчі, — наголошує президент фірми "Богуш Коммунікейшнз" Денис Богуш, 39 років. — Через неякісну інформаційну кампанію Україна не зможе привабити багато туристів. А саме туристи залишають у країні гроші. Якщо понад 80 процентів квитків на матчі придбали українці, то, виходить, іноземців до нас приїде близько 400 тисяч. Але більшість із них — футбольні вболівальники, а не туристи.

Фанатові байдуже, куди їхати, — продовжує Богуш. — Головне — потрапити на стадіон і подивитися матч. Йому не цікаво оглядати пам'ятки історії, залишатися на ніч. Фанати прилітатимуть на матч і відразу додому. Більшість туристичних агенцій пропонують саме такий варіант, бо знають розклад поєдинків. Тож кав'ярням, барам, а тим більше — ресторанам заробити буде дуже складно. Хіба що вони стоятимуть на дорозі між аеропортом і стадіоном.

Зараз ви читаєте новину «Заробити на Євро зможуть готелі, продавці сувенірів та перевізники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути