Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 07:15

Замість НАТО українців почали лякати геями

Замість НАТО українців почали лякати геями
Фото: radiosvoboda.org

Прийняття закону про протидію дискримінації не є умовою для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це заявив єврокомісар з розширення Штефан Фюле.

— Об'їжджав торік Україну — робили виступи, розмовляли про майбутнє, про Європейський Союз. У багатьох містах, надто півдня і сходу країни, ні з того ні з сього почав чути запитання: "А навіщо нам Європа, якщо там одностатеві шлюби, паради, геї?", — каже громадський діяч Олег Рибачук, 55 років. — Згодом зрозумів, що це почалася тривала і спланована кампанія промивання мозку.

Хто стоїть за цим?

— Росія. Вони почали бити в цю точку. Мовляв, ми — консервативне, православне суспільство зі своїми традиціями, які хочуть нам поруйнувати ці кляті європейці. Замість НАТО українців почали лякати геями. Таке враження, ніби Європейський Союз лише цим живе й дихає. Неправда. Але те, що про це стільки говорять — підготовлена і продумана річ. Як російським посольством, так і місцевим російським православ'ям. Робиться це тим більше цинічно, що закон про запобігання дискримінації не передбачає ніяких одностатевих шлюбів чи гей-парадів.

Про що йдеться в законі?

— Що не можна відмовляти людині в прийомі на роботу або звільняти її через її сексуальну орієнтацію. Все! Але його вже назвали "законом про секс-меншини". Самі ж "регіонали" сором'язливо так кажуть. Хоча це штучно створена проблема, частково через умисну кампанію, а частково через банальне неуцтво багатьох представників теперішньої влади. Тему спеціально роздувають.

Європейці як до цього ставляться?

— Не раз чув від європейських політиків, що саме цей закон не є аж такий принциповий.

Чому борці за права секс-меншин у ЄС закликають Єврокомісію вимагати від України прийняти подібні закони?

— Є низка європейських депутатів, позиція яких дивним чином збігається з лінією Москви. Я це називаю "політичний Газпром" у Європарламенті. Це агенти впливу Кремля.

Боротьба довкола цього закону може якось вплинути на підписання Угоди?

— Важко уявити, що Україні щось може суттєво завадити підписати асоціацію. Тактика така: підписання Угоди зірвати буде важко, тож намагатимуться очорнити ЄС. Мовляв, "не доставайся же ты никому!". Казатимуть, що ви оце напідписували? У вас гей-паради будуть у кожному місті. Щоб відбити бажання в українців іти до Європи. Додаватимуть дьогтю в цю ложку меду, яка може з'явитися в України через те, що нарешті зробила правильний крок. Можна очікувати резолюцій російської Держдуми, яка стурбується і засудить "безпрецедентний тиск ЄС на Україну", "наступ на наші цінності" й таке інше. До цього треба бути готовими.

Зараз ви читаєте новину «Замість НАТО українців почали лякати геями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

248

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути