середа, 07 вересня 2011 09:51

Виступ президента назвали "завезеним американським ритуалом"

На відкритті дев'ятої сесії Верховної Ради шостого скликання президент зачитав з аркуша шість пріоритетних напрямів роботи парламенту. Це глибока реформа аграрного сектору, покращення ведення бізнесу, модернізація базових секторів економіки та інфраструктури, інституційні перетворення, реформа сектору безпеки й армії, адміністративна реформа й боротьба з корупцією.

— Текст Януковича стандартний. Мало чим відрізняється від попереднього, хіба що коротший. Абсолютну більшість тез викладено настільки загально, що важко не погодитися з автором, — коментує політолог Олександр Палій, 36 років. — Бракує щирості. Президент мав би виступити з більшою конкретикою.

Учорашнє звернення — це завезений американський ритуал, протокольна дія, яка ні на що не впливає. Теперішній парламент цілковито ручний, ним можна керувати не з трибуни, а одним помахом руки депутата-"регіонала" Чечетова. На неї депутати реагують, як собака Павлова на лампочку. Тому особливого сенсу розпинатися перед ними нема.

До того ж Верховна Рада не представляє українське суспільство, а лише тих людей, які повстромляли депутатів у список. Вирішувати проблеми країни там хочуть усього пару десятків депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Виступ президента назвали "завезеним американським ритуалом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути