четвер, 05 січня 2012 00:15

Вигідніше буде тримати гроші в доларах

 

За рік гривня подешевшала відносно долара на третину відсотка. Польський злотий — майже на 15%, а рекорд встановив білоруський рубль — 179,33%.

— Національний банк цілий рік підтримував курс національної валюти за рахунок золотовалютного резерву, експорту зернових і припливу валюти від  приватних іноземних  осіб, — коментує керівник Міжнародного аналітичного центру групи компаній "Форекс клаб" Микола Івченко, 31 рік. — Цього року така політика продовжиться. Можливе незначне подешевшання гривні від імовірного економічного спаду в єврозоні та уповільнення темпів зростання світової економіки. Цьому також сприятимуть помірне зниження українського експорту та приплив валюти у вигляді кредитно-інвестиційних угод. До середини літа країна мусить купити велику кількість імпортного обладнання, щоб підготуватися до Євро-2012. Це також тиснутиме на курс гривні.

Середній курс продажу готівкового долара в країні до кінця першої половини 2012-го становитиме не більш як 8,25 гривні. Тому суттєву частину заощаджень слід тримати таки в доларах. Хто має євровалюту, то в найближчі шість-дев'ять місяців вигідно продати 10 відсотків й узяти паузу на квартал. Якщо ситуація в єврозоні погіршуватиметься, до кінця року краще продати ще 30 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Вигідніше буде тримати гроші в доларах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути