вівторок, 19 березня 2019 07:36

"Відповідатимете за злочини, хоч би скільки часу минуло"

— Те, що Росія вчинила з Кримом — помста. Розплата нашим громадянам за те, що хочуть жити вільно й у мирі. За те, що хочуть бути з Україною, — каже заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу 54-річний Ахтем Чийгоз у Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 15 березня. Там відбулося засідання, присвячене стану Криму через п'ять років після окупації Росією. 16 березня 2014-го провели невизнаний світом "референдум" про статус півострова. 18 березня РФ включила його до свого складу.

— Це помста Україні за те, що вона вирішила бути з цивілізованими країнами, боротися за своє майбутнє і жити вільно, — веде далі Чийгоз. — Я бачу, як зараз посміхаються представники Росії в ООН. Ви будете відповідати за злочини, які здійснюють сьогодні в Україні й у Криму. Не пробачимо вам ніколи сліз сотень тисяч матерів, сирітства наших дітей і ту помсту, яку сьогодні ви у вигляді терору здійснюєте на моїй батьківщині проти мирних жителів. Росія за це відповідатиме, хоч би скільки часу минуло.

Я — живий свідок того, як ви намагаєтеся зламати людей. Сотні перебувають у тюрмах, бо не погоджуються з вашою позицією. Жоден громадянин України в Криму не може жити спокійно і думати про завтрашній день.

Півострів захоплювали не для того, щоб зробити його привабливим і дотримуватися там прав людини. Крим сьогодні — це територія жаху. Це плацдарм для дестабілізації Чорноморського басейну, Євросоюзу. Ми — сотні тисяч громадян України у Криму — дуже сподіваємося, що ви не спустите злочинцеві XXI століття Путіну його насильства. Що ви застосуєте всі механізми для захисту мирних громадян. Втрачаючи свої життя у боротьбі на Донбасі і в Криму, сподіваємося, що ця трагедія незабаром закінчиться. Що ми будемо знову вільні.

Зараз ви читаєте новину «"Відповідатимете за злочини, хоч би скільки часу минуло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути