вівторок, 07 грудня 2010 05:30

Від ухвалення Податкового кодексу найбільше виграє великий бізнес

Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс повторно, врахувавши зауваження президента Віктора Януковича.

— Найголовніше для малого бізнесу, що повернулися до тих положень, які були раніше, — коментує директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, 55 років. — Практично для тих, хто перебуває на спрощеній системі оподаткування, нічого не змінилося, за винятків окремих видів діяльності. Так само дозволений річний оборот у 500 тисяч гривень і 10 найманих працівників, не потрібні касові апарати для невеликих обсягів продаж. Певним чином враховані зауваження щодо повноважень податкової адміністрації. Наприклад,  податківці не зможуть арештовувати і реалізовувати майно боржника без рішення суду.

Попри те, у кодексі залишилася норма про заборону підприємствам, які перебувають на загальній системі оподаткування, відносити на валові витрати послуги і товари, придбані у "спрощенців". Це певним чином зменшує можливості середнього бізнесу в мінімізації витрат.

Загальна філософія документа не змінилася. Так само кодекс спрямований не на розвиток і сприяння малому й середньому бізнесу, а на його придушення. Оскільки "спрощенцям" дали певне послаблення, то тепер основний тягар ляже на середній бізнес. Із тим залишаються різноманітні пільги для крупних корпорацій. Від ухвалення Податкового кодексу найбільше виграє великий бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Від ухвалення Податкового кодексу найбільше виграє великий бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути