Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2010 19:24

Вакарчук закликав писати у "Вікіпедію"

Написати по дві-три статті українською в інтернет-енциклопедію "Вікіпедія" закликав вітчизняних науковців тепер уже колишній міністр освіти Іван Вакарчук, 63 роки. На його думку, це покращить змістове наповнення української частини видання.

— Заяви високопосадовців про необхідність наповнювати "Вікіпедію" — нормальне явище у світі, — каже 48-річний Юрій Пероганич, директор українського відділення всесвітнього фонду "Вікімедія". Йому належить інтернет-енциклопедія. — Держави, які турбуються про розвиток власної культури, підтримують "Вікіпедію". Німецький державний архів передав у користування понад 100 тисяч зображень. Це питання розглядали в комітетах ізраїльського парламенту, хоча їхній сегмент має лише 100 тисяч статей. Українська "Вікіпедія" зараз на 16-му місці у світі за кількістю статей — близько 200 тисяч. По якості текстів ми 12-ті. На першому місці — англомовна "Вікіпедія", на другому — німецькомовна. Навіть якщо всі українські студенти і викладачі одночасно напишуть по одній статті, ніякого хаосу не станеться. За останній місяць редагування українського сегмента енциклопедії зробили півтори тисячі людей. Щодня українці створюють понад 200 статей, роблять 5 тисяч редагувань. Крім того, багато українців пишуть і редагують статті іншими мовами — російською, англійською, польською.

"Вікіпедію" пишуть 250 мовами. Перша україномовна стаття створена 30 січня 2004 року, вона називалася "Атом".

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук закликав писати у "Вікіпедію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути