Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2009 17:46

Уряд направить на допомогу дітям приблизно 13 мільярдів гривень

Молоді матері, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, не залишаться без підтримки держави. Як повідомила на прес-конференції в Кабінеті Міністрів заступник міністра праці та соціальної політики Олена Гаряча, сім"ї з невисоким сукупним доходом мають право на збільшення розміру допомоги по догляду за дитиною.

— Більш як 600 тисяч українських сімей отримують допомогу по догляду за дитиною до трьох років у розмірі до 501 гривні — це майже 1,2 мільйона осіб,— зазначає Олена Гаряча. — Ще 600 тисяч громадян отримують мінімальну гарантовану державою суму допомоги в 130 гривень.

Заступник міністра наголосила, що таку суму виплачують тим, хто надав лише свідоцтво про народження дитини.

— Якщо батько або мати вважають за потрібне отримати тільки цю суму грошей, — подають тільки цю довідку, — пояснює.

Олена Гаряча уточнила, що для малозабезпечених сімей розмір допомоги по догляду за дитиною нараховується індивідуально і може становити від 130 до 501 грн. У Міністерстві праці та соціальної політики роз"яснюють, що 130 грн — це гарантований мінімум, менше якого допомога бути не може. При цьому Олена Гаряча зазначила:

— Кожна сім"я, яка потребує додаткової допомоги, може подати декларацію про доходи в органи соціального захисту і отримати більший розмір допомоги.

Цього року розмір допомоги по догляду за дитиною до трьох років підвищили з 50% до 75% прожиткового мінімуму. 2010-го уряд планує збільшити цю допомогу до 100% прожиткового мінімуму.

130 гривень — це гарантований мінімум, менше якого допомога бути не може

— Якщо за наслідками виконання бюджету за перше півріччя ми побачимо, що надходження дозволяють прискорити виконання цього рішення, то ми можемо перенести термін із 2010-го на 2009 рік, — каже заступник міністра.

Олена Гаряча нагадала, що, окрім допомоги по догляду за дитиною до трьох років, уряд Юлії Тимошенко виплачує ще й одноразову державну допомогу при народженні дитини. На народження першої дитини сума виплати становить 12 240 грн, другої — 25 тис. грн і на третю дитину виплачують 50 тис. грн. Цю допомогу виплачують поетапно: одразу після народження дитини і потім рівними частинами протягом терміну від одного до трьох років.

Загалом на фінансування дитячих виплат і допомогу сім"ям із дітьми 2009-го заплановано виділити майже 13 млрд грн, що на 23% більше ніж минулого року. Заступник міністра праці та соціальної політики Олена Гаряча підкреслила:

— Усі соціальні виплати сім"ям із дітьми збільшуватимуться і будуть профінансовані вчасно. Це пріоритетне завдання уряду.

Зараз ви читаєте новину «Уряд направить на допомогу дітям приблизно 13 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути