вівторок, 19 жовтня 2010 00:31

"Укртелекомом" заволодіють іноземці

Покупця, який придбає 92,79% акцій "Укртелекому", зобов'яжуть профінансувати створення незалежної системи державного спецзв'язку.

Компанію виставляють на торги 28 грудня зі стартовою ціною 10,5 млрд грн. Виділення спецзв'язку в окрему структуру обійдеться інвестору приблизно в 200 млн грн.

Аналітик телекомунікаційної галузі компанії "Аструм інвест менеджмент" 23-річний Денис Бєлов каже, що продаж компанії без виділення спецзв'язку є ризиком:

— У світі був випадок, коли телекомунікаційну компанію продали. Цим скористалася держава, яка була у стані війни із країною-продавцем. У результаті всі комунікації були заблоковані.

Зволікати із продажем компанії лише через спецзв'язок не можна, упевнений економіст Віктор Лисицький, 65 років:

— У США приватні підприємства будують атомні човни, поїзди, літаки, ракети. Держава має прописати інвестору чіткі регуляції. Тоді в якій власності компанія — державній чи приватній — жодного значення з точки зору безпеки не матиме.

— "Укртелеком" володіє монополією на кабельні мережі, на яких зведений і військовий, і урядовий зв'язок. Незрозуміло, як приватна компанія мала б дотриматися вимог безпеки зв'язку. Тим паче що "Укртелекомом", скоріше за все, заволодіє іноземний власник, — каже експерт із питань безпеки Центру ім. Разумкова Олексій Мельник, 48 років.

Зараз ви читаєте новину «"Укртелекомом" заволодіють іноземці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути