Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2006 20:07

Україна росіянам більше ворог, ніж друг

Росіяни сприймають Україну більше як ворожу, аніж дружню державу. Про це свідчить опитування російської соціологічної служби "Левада-Центр".

— Російська влада досі активно підживлює стереотипи щодо України, — каже експерт Школи політичної аналітики Петро Бурковський, 25 років. — Після помаранчевої революції росіяни стали гірше ставитися до нашої держави внаслідок цілеспрямованої інформаційної політики Кремля. Центральні російські мас-медіа писали про українську революцію як про звичайний державний заколот. А Віктора Ющенка називали незаконно обраним президентом України.

На думку Петра Бурковського, на ставлення росіян до українців негативно вплинув також газовий конфлікт.

— Під час газових суперечок російські ЗМІ змальовували Україну як ворожу сторону, — каже експерт. — Коли ж Європейський Союз став у цьому скандалі на наш бік, це ще більше розлютило Росію. Та й президент Володимир Путін постійно звинувачував українську сторону в тому, що та краде газ.

Тим же 10 відсоткам росіян, які вважають Україну дружньою державою, просто не подобається політика Кремля. На їхню думку, наша країна могла б стати непоганим прикладом для їхньої.

— Ці люди хочуть, щоб Росія та Україна були рівноправними партнерами, і прагнуть радикальних змін у своїй державі, — каже політолог. — Хочуть свободи слова, дотримання прав людини, послаблення авторитарного режиму.

Зараз ви читаєте новину «Україна росіянам більше ворог, ніж друг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути