вівторок, 18 жовтня 2011 05:30

"Україна ризикує стати міжнародним ізгоєм"

"Політика України та її зв'язок із бізнесом залишаються темними навіть за 20 років після розпаду СРСР. Інституції зовсім не реформовані та перебувають під інтенсивним політичним впливом. Тимошенко стала надзвичайно багатою у 1990-х та отримала прізвисько Газова Принцеса за основним джерелом багатства. Після вироку їй Україна ризикує стати міжнародним ізгоєм".

"Ґардіан", Велика Британія

"Значно більше, ніж внутрішні рахунки, нас мають цікавити їхні геостратегічні наслідки.

Якщо Україна після розриву з Євросоюзом кинеться в обійми Москви, якщо до проекту "Євразійський Союз", опертому на Білорусі та Казахстані, націоналіст Путін зможе долучити ту найціннішу перлину, яку росіяни вважають за колиску їхньої цивілізації, чи тоді ми могли б мати претензії до кремлівського керівника?"

"Корр'єре делла сера", Італія

"Вироком щодо Юлії Тимошенко українська судова система продемонструвала свою незалежність — незалежність від одностайної думки Заходу.

Закриття переговорів щодо асоціації та зони вільної торгівлі було б важливим успіхом у "боротьбі" за Україну, яка давно є осердям російських зазіхань на відновлення своєї старої імперії під новою назвою. Нестійка політика Януковича поставила Київ між двома стільцями. Країна, люди та олігархи мусять визначитися — у сутінковій зоні між західною демократією та східним деспотизмом, в яку потрапила Україна після вироку, їй лише гіршатиме і політично, й економічно".

"Франкфуртер Алльґемайне Цайтунґ", Німеччина

"Щодо перспектив процесу інтеграції з Євросоюзом, згортанням якого пригрозили Януковичу з Брюсселя, то вони були такі туманні, що президент України міг ними і пожертвувати. Нічого, крім обіцянок, Україна не чула від Євросоюзу і за "помаранчевого" уряду. А Янукович — не та людина, щоб вірити обіцянкам або тим паче жертвувати заради них реальними вигодами".

"Ізвестія", Росія

"Янукович здивував багатьох, що обрав рішуче проєвропейський шлях, але цей вибір не поширюється на внутрішню політику. Його президентство ознаменувалося відкриттям численних кримінальних справ проти своїх політичних суперників. Це тактика, яку часто застосовують у політиці цієї східної, орієнтованої на вугілля, країни".

"Нью-Йорк Таймз", США

Зараз ви читаєте новину «"Україна ризикує стати міжнародним ізгоєм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути