середа, 19 червня 2019 07:26

"Україна може стати розмінною монетою у грі Путіна і Трампа"

Автор: REUTERS
  Президент України Володимир Зеленський тисне руку французькому колезі Еммануелю Макрону. 17 червня зустрілися у Єлисейському палаці в Парижі. Бачаться вдруге. Вперше Макрон прийняв Зеленського як кандидата у президенти перед другим туром виборів у квітні
Президент України Володимир Зеленський тисне руку французькому колезі Еммануелю Макрону. 17 червня зустрілися у Єлисейському палаці в Парижі. Бачаться вдруге. Вперше Макрон прийняв Зеленського як кандидата у президенти перед другим туром виборів у квітні

— Єдиний шлях до миру — це дипломатичний і санкційний тиск. Тому я прошу його зберегти. Сподіваюся, що цьогорічне головування Франції у "Великій сімці" сприятиме цьому, — говорить президент України 41-річний Володимир Зеленський на зустрічі з главою Франції Еммануелем Макроном 17 червня у Парижі. Перемовини тривали 2 год. — на годину більше від запланованого.

— Ми не готові на діалог із сепаратистами. Готові працювати у Мінському форматі, — каже Зеленський. — Припинення вогню, звільнення полонених. Завершення війни і повернення анексованих українських територій — це моя головна задача. Але я розумію, що не можна встановити мир військовим шляхом. Ми дійшли згоди щодо важливості оновлення співпраці у рамках нормандського формату (перемовини із врегулювання на Донбасі за участю Німеччини, Франції, Росії, України. Почалися 6 червня 2014-го. Остання зустріч відбулася 11 червня торік. — ГПУ). Наші зовнішньополітичні радники зустрінуться найближчим часом і підготують наступну зустріч лідерів.

Також Зеленський заявив, що Росія має виконати рішення Міжнародного трибуналу та повернути 24 полонених моряків.

— Обіцянки повинні виконувати обидві сторони, — каже Еммануель Макрон, 41 рік. — Перші передумови, які можуть задати динаміку процесу — це звільнення військовополонених і припинення вогню.

Президенти не дійшли згоди щодо можливості повИз-ернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

— Франція стомилася від війни з Кремлем. Шукає варіанти, щоб ослабити санкції проти РФ, повернути її до ПАРЄ, — говорить політолог 41-річний Віктор ­Таран.

— Макрон намагався нав'язати Україні, щоб вийшла на переговори з сепаратистами. Український президент показав, що політика, яку проводила попередня влада, незмінна. Альтернативи їй не існує.

18 червня президент їде з візитом і до Берліна. Там для нас ситуація набагато гірша. Німеччина має прямий інтерес — добудувати Північний потік-2 (газопровід із РФ до Європи в обхід України. — ГПУ). Через бажання вести бізнес із Росією, тиснутимуть на Зеленського.

Важливою стане зустріч Путіна і Трампа наприкінці червня. Те, про що вони домовляться, потім разом нав'язуватимуть Зеленському. Україна може стати розмінною монетою у їх геополітичній грі.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може стати розмінною монетою у грі Путіна і Трампа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути