вівторок, 20 грудня 2011 05:30

"Україна стоїть між здачею ключових активів і технічним дефолтом держави"

"Зовнішній борг — державний і приватний — становить близько 135 мільярдів доларів США, дефіцит державного бюджету — понад 30 мільярдів гривень. Зовнішні борги — нам потрібно наступного року повертати майже 7 мільярдів доларів.

2008 року в Україні працювали 17 західних банків, які мали 40 відсотків активів банківської системи. Сьогодні більша частина з них пішла з України, і репатріація капіталів іноземними інвесторами продовжується. Євро-2012 не зібрав ні європейських, ні американських, ні китайських інвесторів в Україні. У нас приватизація, на яку розраховують, відбувається між декількома групами, які знецінюють активи…

Відставка уряду дасть лише тимчасову політичну релаксацію, спокій на два-три місяці, не більше. Новий уряд нічого не зможе зробити без зовнішніх запозичень, без суттєвих реформ, яких немає… Ми стоїмо між здачею ключових активів і технічним дефолтом держави".

Колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Степан Гавриш в інтерв'ю радіо "Свобода"

"Для обережності у Віктора Януковича вистачає об'єктивних передумов. По-перше, психотип із "пунктиком" на контролі всього, що відбувається навколо нього. Неможливість контролювати щось сприймається президентом як власна вразливість. По-друге, життєвий шлях глави держави не був устелений трояндами і не сприяв розвитку віри в людей. По-третє, президент чудово усвідомлює, що чимало громадян країни налаштовані проти нього досить агресивно. І, по-четверте, поряд із президентом завжди є люди, яким вигідно, щоб він ані на секунду не забував про попередній пункт. Людські страхи, обґрунтовані чи перебільшені, — відмінний важіль для маніпуляцій.

Управління державної охорони охороняє міністра з надзвичайних ситуацій Віктора Балогу, а також, імовірно, міністра юстиції Олександра Лавриновича та міністра освіти Дмитра Табачника. У принципі, якщо над Табачником висить загроза бути до смерті затицяним букетом, то в Лавриновича недруги серйозніші: від "перелому" паспортної афери явно не безневинні студентки зазнали збитків".

"Дзеркало тижня"

Зараз ви читаєте новину «"Україна стоїть між здачею ключових активів і технічним дефолтом держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути